MI Zo Slovenska

Veľké spojenie síl! Smer a SNS verbujú na protesty spolu s extrémistami

Odpor voči protipandemickým opatreniam a Matovičovej vláde už celkom otvorene spojil Smer, SNS a ĽSNS. Všetky tri strany vyzývajú na účasť na demonštrácii 17. novembra v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Veľké spojenie síl! Smer a SNS verbujú na protesty spolu s extrémistami
7
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Dlhé roky Smer aj SNS presviedčali verejnosť, že kotlebovci pre nich nie sú prijateľní partneri. Dnes však Robert Fico aj Andrej Danko avizujú, že sa aj oni a ich spolustraníci zúčastnia na protivládnej demonštrácii 17. novembra, na ktorú vo veľkom verbujú ľudí Ultras Slovan a ĽSNS.

Nebojte sa zákazov

Kto presne protesty organizuje nie je jasné a nie je to ani podstatné. Už pred mesiacom sa podobná demonštrácia uskutočnila a v násilnom dave bolo vidieť takmer výlučne radikálov a extrémistov. Na mieste bolo aj viacero poslancov ĽSNS.

Jeden z protestujúcich dokonca hajloval, vzduchom lietali dlažobné kocky a delobuchy, deti kričali do amplióna vulgarizmy a policajti museli proti výtržníkom zakročiť vodným delom.

Teraz sa má zorganizovať druhé kolo a do verbovania účastníkov sa opäť pustili poslanci ĽSNS a slovanistickí ultras.

“Na posledný protest prišli len tí najodvážnejší, teraz poďte všetci. Nebojte sa ničoho! My tam určite budeme,” napísal na Facebook europoslanec za ĽSNS Milan Uhrík. Upokojuje ľudí, aby sa nebáli ani zákazov a núdzového stavu.

Smer a SNS sa pridávajú

Aktuálne sa k ĽSNS pridávajú aj Smer a SNS. Obe strany vyzývajú ľudí na účasť na bratislavskej demonštrácii 17. novembra.

Andrej Danko na svojom profile na Facebooku už dopredu napísal, aby ich nikto 17. novembra na demonštrácii nezbil.

Jeho post dostal viac ako štyritisíc lajkov, čo je výrazne nad pomery Dankových statusov. Ľudia v komentároch šéfa národniarov chválili a oceňovali nápad spojiť sa proti vláde.

Smer sa vynašiel a nazval plánovanú akciu “občianskym protivládnym protestom.” Vo videu na Facebooku celé vedenie Ficovej strany avizuje, že sa na nej zúčastní.

“Vláda I. Matoviča našla záľubu v obmedzovaní a porušovaní našich základných práv a slobôd. Preto ju budeme v parlamente určite odvolávať a zároveň 17. 11. podporíme aj občiansky protivládny protest,” uvádza sa na stránke Roberta Fica.

Líder Smeru vyzýva ľudí, aby prišli na akciu extrémistov “pokojne a demokraticky” protestovať a nedali tak polícii zámienku na ďalší zásah. Smerácke video s názvom “My prídeme” získalo už viac ako sedemtisíc lajkov.

Zrejme na spomínané protesty, keď na ne strany upozornili, reagoval aj premiér Igor Matovič svojím statusom: „Zvláštny pocit mať za opozíciu mafiu, a navyše kolaborujúcu s fašistami. Taký svetovo unikátny… Nebojte, vyčistíme to pekne od podlahy,“ píše.

Zvlášny pocit mať za opozíciu mafiu a navyše kolaborujúcu s fašistami. Taký svetovo unikátny ... nebojte, vyčistíme to pekne od podlahy👊 #DržtePalce

Posted by Igor Matovic on Tuesday, November 10, 2020
FOTO: Ultras protestujú pred úradom vlády
7
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM