Zlatica Gregorová Rôzne

Veľký rozprávkový KVÍZ: Ako si spomínate na obľúbené večerníčky?

Štýlová drevená chalúpka a prívetivý deduško so psíkom. Obaja sú už dlhé roky neodmysliteľnou súčasťou života detí.

Ilustračný obrázok k článku Veľký rozprávkový KVÍZ: Ako si spomínate na obľúbené večerníčky?
Zdroj: Miestna knižnica Petržalka

Každý večer si celé generácie detí poslušne zasadnú pred televízor a so zatajeným dychom sledujú ďalšie rozprávkové dobrodružstvá.

Obľúbený Večerníček

Deduško Večerníček už roky vchádza do príbytkov. Aj dnes teší deti svojimi rozprávkami, tak, ako aj generácie Slovákov aj Sloveniek pred nimi. Ani oni na neho nedajú dopustiť.

Iste ste doteraz nezabudli na Kremienka a Chocholúšika, zlého vlka z rozprávky No, počkaj zajac! alebo na kreslené diela, ktoré vytvorili šikovné ruky našich a českých animátorov.

Dobro nad zlom

Ponorte sa spolu s nami do dávnych čias, kedy dobro víťazilo nad zlom a deti s radosťou očakávali, čo zase vyvedú v televízii ich hrdinovia. Skúste poriadne prevetrať mozgové závity a správne zodpovedať náš rozprávkový kvíz.

KVÍZ: Pri čom zaspávali generácie detí?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Zdieľajte

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre, pokiaľ nebudete úplne spokojný. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom. Tak neváhajte, prajeme veľa radosti!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM