Anton Hrachovský Krimi

Veľký úspech slovenskej a rakúskej polície: Rozložili nadnárodný gang prevádzačov

Po spolupráci mužov zákona zo Slovenska a Rakúska sa podarilo rozložiť medzinárodný gang prevádzačov. Jeho súčasťou boli aj štyria Slováci.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech slovenskej a rakúskej polície: Rozložili nadnárodný gang prevádzačov
2
Galéria

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil osem osôb za pokračovací zločin prevádzačstva v súbehu so zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti, ktoré spáchali ako organizovaná skupina. Polícia o svojom úspechu informovala na sociálnej sieti.

Do prevádzačstva boli zapletení aj Slováci

Dvaja Rusi, dvaja Ukrajinci a štyria Slováci zabezpečovali legalizáciu pobytu štátnym príslušníkom tretích krajín.

Robili tak pomocou povolenia na prechodný pobyt na účel podnikania na území Slovenska.

Cudzinci pochádzali podľa mužov zákona väčšinou z bývalých krajín Sovietskeho zväzu, prevažne z Ruskej federácie, Ukrajiny, Bieloruska, Arménska, Gruzínska, Kazachstanu, ale aj z Číny.

„Skupina vytvárala obchodné spoločnosti, prípadne kupovala nové, do ktorých boli občania tretích krajín umiestňovaní ako konatelia. A to aj napriek tomu, že vedeli, že cudzí štátni príslušníci sa na našom území nebudú zdržiavať, ani tu nebudú vykonávať žiadne podnikateľské aktivity,“ informuje polícia s tým, že boli vykonané tri domové prehliadky v Banskobystric­kom kraji.

„Takto zabezpečila skupina prechodný pobyt pre minimálne 150 osôb a získala tak od jednej osoby finančné prostriedky v rozmedzí od 1000 do 3000 eur, čo činí približne od 100 000 do 450 000 eur,“ uviedli policajti a dodali, že za uvedený zločin hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody vo výške od piatich do ôsmich rokov.

Slovenská a rakúska polícia rozložili nadnárodný gang prevádzačov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM