Zlatica Gregorová Rôzne

Veľký voňavý KVÍZ: Poznáte tajomné účinky vzácnych korenín?

Pred pár dňami sa skončilo vianočné obdobie. Gazdinky sa pretekali v tom, ktorá čo najviac napečie, aby pohostila rodinu či známych.

Ilustračný obrázok k článku Veľký voňavý KVÍZ: Poznáte tajomné účinky vzácnych korenín?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Koláče, ale ani slané dobroty cez sviatky nezostali iste ladom. Aby každé jedlo malo ten správny šmrnc, treba ho vhodne dochutiť. Na to ideálne poslúžia koreniny. V každej správnej kuchyni sa ich iste nájde neúrekom. Polievka bez majoránu, či linecké pečivo bez vanilky si hádam nikto nevie predstaviť. Šálka obľúbeného voňavého horúceho čaju tiež poteší.

Vzácne korenie

Koreniny boli kedysi vzácnym predajným artiklom, za ktorý ľudia platili obrovské peniaze, mali cenu zlata. Z histórie je známe, že sa kvôli nim dokonca viedli boje. Hojne ich využívali starodávni lekári aj filozofi. Teraz sa aj vy môžete pozrieť bližšie na to, odkiaľ vlastne pochádzajú a na čo dobre poslúžia. Pripravili sme pre vás zaujímavý kvíz, ktorý odhalí vaše vedomosti o voňavých koreninách.

Zaujímavosti z kulinárskeho sveta sa dozviete, ak kliknete TU: Ich vôňa vás opantá: Ako dobre poznáte známe koreniny?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Opakujte a bavte sa

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM