Správy Zo Slovenska

Verdikt súdu znie jasne: Blaha musí zmazať statusy!

Ľuboš Blaha (Smer) vo svojich statusoch na sociálnej sieti tvrdil, že firma Eset ovplyvňuje voľby.

Ilustračný obrázok k článku Verdikt súdu znie jasne: Blaha musí zmazať statusy!
Zdroj: TASR

Nie všetko poslancovi Národnej rady SR Ľubošovi Blahovi (Smer) prejde. Najnovšie musí zmazať statusy, ktoré súd označil ako klamlivé.

Klamstvá musí držať na uzde

Majitelia Eset-u sú oligarchovia, ktorí vlastnia médiá a platia viacerých politikov. Eset je napojený na americkú tajnú službu. Aspoň podľa videí, ktoré zverejnil na prelome minulého a tohto roka Ľuboš Blaha. Ten vo svojich statusoch na sociálnej sieti tvrdil, že firma Eset ovplyvňuje voľby.

Súd má však iný názor a spoločnosti Eset, ktorá Blahu za jeho klamlivé výroky zažalovala, dal za pravdu.

„Poslanec Blaha je tak povinný zdržať sa akýchkoľvek klamlivých tvrdení súvisiacich s údajným ovplyvňovaním volieb spoločnosťou Eset, ako aj zmazať svoje nepravdivé statusy týkajúce sa tejto témy,“ cituje agentúru SITA denník SME.

Ako informoval hovorca Esetu Peter Blažečka, spoločnosť podala 9. januára takýto návrh a Okresný súd Bratislava I jej vyhovel 10. februára.

„V rozhodnutí súdu sa uvádza, že Ľuboš Blaha chce ako politik kandidujúci za politickú stranu Smer zneužiť žalobcu (spoločnosť Eset) vo volebnej kampani a nepravdivými informáciami o žalobcovi získavať politické preferencie a podporu,“ uvádza denník SME.

Podľa súdu Ľuboš Blaha šíri preukázateľne nepravdivé informácie, ktoré poškodzujú práva a dobrú povesť spoločnosti Eset.

Eset-u sa teda súdnou cestou podarilo ochrániť dobrú povesť spoločnosti. „Žalobu na celý rad klamlivých tvrdení podala spoločnosť Eset začiatkom júla 2019,“ pripomenul Blažečka.

Ľuboš Blaha je kandidátom za stranu Smer-SD. Nájdete ho na jedenástom mieste kandidátky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM