Mário Hudák Regióny

Veselý október a pohoda v Bašte

Prichádza Tea Jay Ivo - piatkový večer bude patriť „krepsilonkám“ a tesilákom.

Ilustračný obrázok k článku Veselý október a pohoda v Bašte
Zdroj: Bardejovský Reportér

BARDEJOV. Bašta na hradbách sa za pár mesiacov svojej činnosti stala synonymom slova pohoda. Bohatý a pestrý kultúrny program, útulný interiér, postupné oživovanie jednotlivých poschodí areálu, ponuka baru a také to „ľudské teplo“ všetkých zainteresovaných, sú znakmi fungovania a životaschopnosti.

Iná kultúra

Ukazuje sa, že popri takzvanej oficiálnej môže existovať aj iná kultúra, iný prístup k sebe samému a okoliu. O tom, že ľudia okolo o.z. Different nespia a pracujú neustále, vypovedá aj aktuálny plagát s októbrovou ponukou, sprístupnený napr. na oficiálnej webovej stránke alebo na FB.

Hudba živá či reprodukovaná, divadlo, filmy, architektonická konferencia alebo posedenie a stretnutie sa so známymi či neznámymi, môžu pre každého z nás znamenať výzvu na opustenie vyhriatej domácnosti a zahodenie nákladu bežného života. Dobrým ťahákom a neoficiálnym symbolom októbrovej ponuky by sa mohol stať už najbližší piatkový večer (pozor – piatok trinásteho!), keď sa Bašta rozvibruje hudbou 50. a 60. rokov.

V piatok trinásteho sa Bašta rozvibruje hudbou 50. a 60-tych rokov.

Dídžej Tídžej

Približne od ôsmej večer sa nás bude snažiť pritiahnuť na parket Tea Jay Ivo, občianskym menom Ivo Pospíšil, legenda pražskej hudobnej scény posledných štyroch dekád.

A bude to večer netuctový, keďže naše nôžky nebudú klopkať do rytmu bežnej produkcie, ale piesní, dnes už takmer zabudnutých a neznámych. A k onej netuctovosti by sme mali prispieť aj my, návštevníci večera a potencionálni králi a kráľovné parketu, pretože bonusom celej akcie by malo byť nielen naše naladenie sa, ale i oblečenie, v ktorom ten večer prídeme.

V skratke: ideálom je krepsilonová košeľa, tesilové nohavice alebo „kotlety“ u pánov a vysoký drdol, minisukňa a čižmy u dám – čo však nie je podmienkou. Takže, nechajte sa inšpirovať vlastným vnútrom alebo šatníkom starých rodičov a príďte. Ten večer bude neodolateľný a nezabudnuteľný. Prichádza Tea Jay Ivo!

Ľubor Balovič

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM