Jakub Forgács Magazín

Vianočné ZVYKY osobností: Čo TRADIČNÉ jedáva Šimkovičová a s čím POMÁHA Šimečka?

Najkrajšie sviatky roka sú predo dvermi. Nazreli sme preto aj do sviatočného súkromia známych osobností slovenského športu, politiky či šoubiznisu.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné ZVYKY osobností: Čo TRADIČNÉ jedáva Šimkovičová a s čím POMÁHA Šimečka?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák / TASR/Ján Krošlák

Vianoce v kruhu najbližších neprežívajú iba bežní ľudia. Sviatky pokoja a hojnosti si tak vychutnávajú aj známe mená. Štyri z nich nám prezradili viac.

Nevynechá ani omšu

Matej Tóth, slovenský atlét a olympijský víťaz v chôdzi, ktorý aktuálne vedie VŠC Dukla Banská Bystrica, bude podľa vlastných slov vianočné sviatky tráviť so svojou rodinou doma, „Zvykneme sa u nich stretnúť so súrodencami, švagrovcami, neterami a synovcami,“ uviedol pre spravodajský portál Dnes24.sk.

„Čo sa týka tradícií, snažíme sa pokračovať vo zvykoch a jedlách, aké nám odovzdali rodičia – kapustnica, ryba so zemiakových šalátom, opekance s makom. Pred večerou rozrezanie jabĺčka, otvorenie orecha (či budeme zdraví), oblátky s medom a cesnakom,“ vymenoval Tóth, ktorý nevynechá ani polnočnú omšu.

Stretnutie pri rozprávkach

Držiteľ niekoľkých svetových titulov v thajskom boxe, Vladimír Moravčík, považuje Vianoce za najkrajšie sviatky v roku. „V prvom rade sa ich neviem dočkať. Tráviť ich budem s rodinou, či už doma pred televíziou alebo dakde von na kopci, to mi je jedno. Hlavne, že s nimi,“ povedal.

V ich rodine dodržiavajú mnohým známe tradície. „Doobeda je to "chill“ pred televíziou, „nasávanie“ vianočných rozprávok, pohody. Cez deň ideme s deťmi pozrieť starkého a doma sa chystá kapustnica, šalát a pod.," opísal začiatok Štedrého dňa Moravčík.

„Večer začíname oblátkami s medom, poviem pár slov, aby sme mali takéto krásne Vianoce v kruhu najbližších aj ďalší rok a púšťame sa do jedla,“ spomenul so slovami, že okrem klasickej kapustnice na ich stole nechýba ani ryba a šalát. Po uprataní riadu sa ide k darčekom. „Stade sa buď presúvame znova k starkému alebo sa celá rodina stretávame u nás,“ dodal Moravčík.

Viac o tom, ako prežívajú Vianoce ministerka kultúry Martina Šimkovičová, podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka či moderátor a zabávač Richard Vrablec, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM