Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

VIDEO: Víchrica Ylenia už bičuje Slovensko! Na týchto miestach zanechala SPÚŠŤ

Silný vietor napáchal poriadne škody v Nemecku i Poľsku. Vyčíňanie víchrice už pocítilo aj Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Víchrica Ylenia už bičuje Slovensko! Na týchto miestach zanechala SPÚŠŤ
10
Galéria

Silný vietor a nepriaznivé počasie naďalej komplikujú situáciu na Slovensku. Hasiči museli od rána zasahovať pri 90 udalostiach. Predpokladajú, že v severnej oblasti Slovenska ešte pribudnú. Informovalo o tom komunikačné a organizačné oddelenie Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Hasiči majú čo robiť

Hasiči doteraz najviac zasahovali v Žilinskom kraji, kde boli pri 28 udalostiach. „Dnešné výjazdy hasičov smerujú najčastejšie k popadaným stromom, strhnutým strechám a do zatopených lokalít,“ priblížili hasiči.

Pomáhať bolo potrebné aj v Trnavskom kraji 16-krát, v Trenčianskom a Bratislavskom kraji 14-krát, v ostatných krajoch do desaťkrát.

Zatopené cesty i pivnice

Ako informuje portál imeteo.sk, má ísť o víchricu Ylena, ktorá už narobila obrovské škody aj v iných častiach Európy, napríklad v susednom Poľsku. Počasie spôsobuje vrásky aj vodičom.

„Padnutý strom hlásia napr. vodiči na hraničnom priechode Novoť. V Žiline na výjazde z Ľavobrežnej do Tepličky nad Váhom je zas na ceste padnutý plastový stôl. Hlásené je obmedzenie pred Gbelmi – Adamovom, kde je v smere z Kopčian tiež na ceste padnutý strom. Veľký pozor si treba dať aj za Hubovou v smere do Ružomberka, kde sú popadané skaly,“ konkretizuje portál.

V Žilinskom kraji zasahovali hasiči aj pri odčerpávaní vody zo zatopených rodinných domov či pivníc.

Súvisiace články

Zdroj: Facebook
Víchrica Ylenia už vyčíňa aj na Slovensku
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM