Zo zahraničia

VIDEO: Po zemetrasení v Turecku ďalšia POHROMA! Vypukol požiar v prístave!

Turecko sa nespamätalo z ničivého zemetrasenia a už musí čeliť novej pohrome. V prístave vypukol požiar, tamojšie úrady ho stále nemajú pod kontrolou!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Po zemetrasení v Turecku ďalšia POHROMA! Vypukol požiar v prístave!
11
Galéria

Hasiči už druhý deň bojujú s požiarom, ktorý zachvátil prístav v meste Iskenderun na juhu Turecka. Stalo sa tak v dôsledku zemetrasenia, ktoré v noci na pondelok zasiahlo Turecko a Sýriu a vyžiadalo si niekoľko tisícok obetí. V utorok o tom informovali miestne médiá. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Plamene nevedia uhasiť

Plamene sa v prístave rozhoreli v pondelok nad ránom po tom, čo sa v dôsledku zemetrasenia zrútil jeden z nákladných kontajnerov. Zábery z priemyselných kamier zobrazujú, ako z kontajnerov vychádzajú kúdoly čierneho dymu.

Turecké úrady poslali do Iskenderunu loď pobrežnej stráže, aby pomohla s hasením požiaru, ktorý sa v priebehu pondelka nepodarilo dostať pod kontrolu.

Prevádza prístavu je pozastavená

Spoločnosť Sealand, ktorá spadá pod medzinárodnú kontajnerovú prepravnú firmu Maersk, vo vyhlásení uviedla, že zemetrasenie závažne „poškodilo logistickú a dopravnú infraštruktúru okolo epicentra v meste Pazarcik vrátane prístavu v Iskenderune“. Dodala, že prevádza prístavu bude dočasne pozastavená z dôvodu „štrukturálnych poškodení“. Nákladná doprava bude preto odklonená do blízkych prístavov.

Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,8, za ktorým postupne nasledovalo približne 200 dotrasov, zasiahlo oblasť okolo turecko-sýrskych hraníc v noci na pondelok. Počet obetí v utorok presiahol 5000, avšak očakáva sa, že ešte porastie.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM