Správy

VIDEO: Večerníček po starom. Najmenší si pripomenú legendárnu zvučku

RTVS v súvislosti so 60. výročím televízneho vysielania na Slovensku vráti na obrazovky zvučku Večerníčka z roku 1977.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Večerníček po starom. Najmenší si pripomenú legendárnu zvučku
Zdroj: Miestna knižnica Petržalka

Tá bude vo vysokom rozlíšení (HD) a digitálne retušovaná. Vo vysielaní sa objaví prvýkrát na najväčší sviatok najmladších divákov v stredu 1. júna 2016 o 18.45 h na Dvojke.

Poriadne starý kus

Večerníčková zvučka mala premiéru takmer pred štyridsiatimi rokmi, kedy Československá televízia začala s pravidelným farebným vysielaním.

Námet a scenár vytvorila Anna Minichová, pod výtvarné stvárnenie a réžiu sa podpísal Ladislav Čapek, notoricky známu hudbu Jaroslava Celbu interpretoval Filmový symfonický orchester.

Pôvodná zvučka Večerníčka má digitálne upravený zvuk, obraz prešiel retušou i novými farebnými korekciami a je zdigitalizovaný do HD kvality. Celý proces trval 150 hodín a pracoval na ňom 5-členný tím.

PREČÍTAJTE SI: AKO STE HLASOVALI: Viac peňazí na koncesionárske poplatky pre RTVS nechceme

Známy deduško v popredí

Večerníčkový deduško bude hlavným hrdinom nielen obľúbenej zvučky, ale aj vybraných epizód zo seriálu V chalúpke a za chalúpkou, ktoré budú tvoriť prvojúnové Veľké detské predstavenie.

Špeciálne vysielanie bude s hlasovým komentovaním pre nevidomých (AD) a so skrytými titulkami (ST) pre našich nepočujúcich kamarátov.

Večerníček
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM