Prokop Slováček Správy

AKO STE HLASOVALI: Viac peňazí na koncesionárske poplatky pre RTVS nechceme

Hlas ľudu v našej ankete je jasný. „Sme absolútne proti tomu, aby politici vyťahovali z našich peňaženiek viac peňazí na koncesionárske poplatky."

Ilustračný obrázok k článku AKO STE HLASOVALI: Viac peňazí na koncesionárske poplatky pre RTVS nechceme
Zdroj: TASR

Ministerstvo kultúry sľubuje, že v prípade zvýšenia koncesionárskych poplatkov do kasy Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa to odrazí na lepšom programe.

Platiť musia všetci, čo odoberajú elektrinu. Bez ohľadu na to, či verejnoprávne médium pozerajú, alebo počúvajú.

Dáme viac, dostaneme viac?

Ministerstvo kultúry, ktorému šéfuje Marek Maďarič (Smer-SD) navrhuje zvýšiť doterajší koncesionársky poplatok na takmer dvojnásobok. Zo súčasných 4,64 eura na sedem eur mesačne.

Tento krok obhajuje tým, že poplatky sa nezvyšovali už 13 rokov. Za viac peňazí sľubuje divákom a poslucháčom lepšie služby a tretí televízny kanál, ktorý by mal byť plnoformátový. Zahŕňať má šport a spravodajstvo.

PREČÍTAJTE SI AJ: Za viac peňazí viac muziky? Koncesionárske poplatky pre RTVS sa majú zvýšiť takmer dvojnásobne

Väčšina je proti

Do kasy RTVS pribudne na poplatkoch ročne približne 63,9 milióna eur a ďalších 8,8 milióna eur si priplatia podnikatelia. Nestačí to. Ak poslanci novelu zákona schvália, do Mlynskej doliny a obrátenej pyramídy natečie ročne o takmer 37 miliónov eur viac.

Názor našich čitateľov je jasný. Len 6,9 percenta si myslí, že RTVS si zaslúži viac financií z naše peňaženky na povinný poplatok. Proti zvyšovaniu je 93,1 percenta.

Novelu zákona o koncesionárskych poplatkoch čaká pripomienkové konanie, ak ju poslanci schvália, nové pravidlá by mali platiť od januára 2017.

PREČÍTAJTE SI AJ: STALO SA NA SLOVENSKU: Modelku odsúdili za vraždu. Farmári tŕpnu od strachu

RTVS
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM