Kultúra

Víkend v spoločnosti dobrého filmu: Na plátnach kín pristáli štyri novinky

Tento týždeň spestrili program slovenských kín štyri filmové novinky, z toho jedna vstúpila do distribúcie aj s krátkym slovenským animovaným filmom.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v spoločnosti dobrého filmu: Na plátnach kín pristáli štyri novinky
Zdroj: pixabay

V ponuke je utečenecká téma, Oscarom ovenčený športový dokument a nechýba ani bláznivá dovolenková snímka od francúzskych tvorcov a horor.

S filmom Ibiza (r. Arnaud Lemort) sa návštevníci kina vyberú na bláznivú dovolenku. Philippe a Carole sa prednedávnom stretli. Obaja sú rozvedení. Zamilovali sa do seba až po uši a Philippe urobí čokoľvek, aby si na svoju stranu získal Caroline deti, ktoré z neho nie sú práve nadšené. Navrhne jej synovi, že ak urobí maturitu, môže vybrať letnú dovolenku. A… hurá na Ibizu! Šialené párty, davy polonahých oslavujúcich tiel a ohlušujúca elektronická hudba spoza každého rohu. Nočný život aj v denných hodinách – to je španielska Ibiza.

Philippova predstava o vidieckej rodinnej idylke sa rýchlo rozplýva a nastáva čas nabrať sily na najdivokejšiu jazdu života. V hlavnej úlohe francúzskej komediálnej novinky sa predstaví Christian Clavier, známy z úspešného titulu Čo sme komu urobili? Ako sa v Ibize ukáže, je ideálnym tatkom na poriadnu párty a vďaka nemu dostáva aj filmový žáner „nepodarené prázdniny“ úplne nový rozmer.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Od 25. júla je v kinách aj Oscarom ovenčený dokumentárny thriller Free Solo (r. Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi). Alex Honnold si v živote nekladie malé ciele. Špičkový americký športovec udivuje svet odvážnymi balansovaním na hrane života a smrti, keď zdoláva zložité strmé vrcholy sám a bez akéhokoľvek istenia. Yosemitský gigant El Capitan ale predstavuje výzvu, pred ktorou aj chladnokrvný a zdanlivo emócií zbavený lezec zapochybuje.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Fanúšikov hororu láka do kín Detská hra (r. Lars Klevberg). Na plátna kín sa vracia maniacky vraždiaca bábika Chucky, ikonická postava, filmová legenda a člen popkultúrnej Ligy majstrov, ktorú s ním hrá Terminátor, Rambo, Jason, Freddy Kruger, Darth Vader a ešte pár ďalších. K novému životu priviedli Chuckyho producenti úspešného hororu TO, stvorili ho pre novú generáciu divákov v súčasnom kontexte všadeprítomných technológií a dali mu hlas Marka Hamilla. Andy dostane k narodeninám úžasnú hračku, ktorá prekračuje všetky predstavy a fantázie.

Najnovší výkrik technológií, funkciami a možnosťami „nabúchaná“ bábika, ktorá dokáže čokoľvek. Už to nie je iba hračka, je to ten najlepší kamarát. Je roztomilá ako obrázok a deťom prináša len nadšenie a šťastie. Andymu a jeho mamičke ale prinesie nová bábika ešte niečo navyše – hrôzu, des a strach o život. Nikto totiž netuší, že táto bábika je zlá ako všetky peklá sveta, že dokáže zabíjať, že vraždí veľmi rada a navyše s vynaliezavosťou tých najväčších psychopatov.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Adja čaká na politický azyl na Islande, Faisala osud zavial až na Slovensko. Islandská dráma a nový slovenský animovaný film prichádzajú do kín spolu. Prepojenie utečeneckej témy a osudov týchto ľudí si môžu pozrieť diváci v kinách vďaka filmom A dýchajte pokojne Ísoldy Uggadóttirovej a Persona grata Daniely Krajčovej.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM