Barbara Dallosová Šport

Víkend žiarskych talentov na FOTKÁCH: Bystričania potrápili, po boji so Žilinou prišiel dôvod na radosť!

Ako sme si už zvykli, žiarski basketbalisti počas víkendov nezaháľajú. S plným nasadením absolvovali zápasy i ten uplynulý. Pozrite si výsledky a fotky.

Ilustračný obrázok k článku Víkend žiarskych talentov na FOTKÁCH: Bystričania potrápili, po boji so Žilinou prišiel dôvod na radosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Dresy v posledných dňoch obliekli naši mladší mini žiaci aj mladší žiaci. Výzvou boli pre rastúce talenty zo žiarskeho klubu dva stredoslovenské tí­my.

Po druhej štvrtine zmena

Oblastné majstrovstvá krajov (20.2.) poriadne preverili schopnosti žiarskych zverencov. Mladší mini žiaci sa postavili súperovi z krajskej Banskej Bystrice. Začiatok zápasu s doteraz neporazenými Bystričanmi vyzeral nádejne.

Žiarski zverenci trénera Ivana Danka vstúpili do hry pripravení a koncentrovaní, čo potvrdil výsledok po prvej štvrtine, 20 : 7, keď sa im podarilo ubrániť aj najnebezpečnejšieho hráča súperov. Chalani pokračovali v disciplinovanej hre aj v druhej štvrtine, no náskok sa zmenšil.

Ako opísal tréner, vďaka obrovskej snahe v obrane vyplynuli aj zbytočné fauly a kvôli tomu sme museli zostavu premiešať, čo sa odrazilo aj na ďalšom priebehu zápasu. Po veľmi dobrom výkone v prvom polčase ale žiarskym hráčom nakoniec došli sily a fyzicky zdatnejšiemu súperovi podľahli, aj keď výsledok bol otvorený do konca zápasu.

,,V súboji 3 × 3 sme po krásnych kombináciách našich hráčov v útoku a dobrej obrane vyhrali 10 : 2 a pripravili bystrickému družstvu prvú prehru v sezóne, za čo chlapci dostali sladkú odmenu. Chlapcom chcem poďakovať za predvedenú hru a verím, že aj tento zápas nás posunie a veľký krok dopredu a dodá ďalšiu motiváciu do tréningového procesu," zhodnotil tréner.

Výsledky:

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – ŠKP Banská Bystrica 42 : 49 (20:7, 25:21, 36:38)

    Body: Vonkomer Adam 12 b., Štefanča Adam 10 b., Horváth Filip 6 b., Barcík Jakub 4 b., Danko Matej 3 b., Kartík Marian 3 b., Ondrík Oliver 2 b., Melaga Matúš 2 b.

    Ďalší hráči: Kňažko M., Ščepko J., Valent M., Kaša A., Olajec P., Truben D.

    • MŠK BK Žiar nad Hronom – ŠKP Banská Bystrica 10:2 (zápasy 3 × 3)

Boj so Žilinou priniesol prvé miesto v tabuľke

Kým sa ich menší kolegovia pasovali s Banskobystri­čanmi, naši mladší žiaci sa postavili ďalším súperom. Hráči trénujúci pod taktovkou Norberta Nagya privítali na palubovke žiarskej športovej haly kvalitný tím Victoria Žilina.

Na súboj najväčších ašpirantov na postup na Majstrovstvá Slovenska bolo zvedavých viac ako sto divákov, ktorí vytvorili hráčom oboch tímov výbornú a poriadne búrlivú atmosféru. V boji o prvé miesto v tabuľke boli favoritmi domáci Žiarčania. Tí to ale proti výborne hrajúcim hosťom rozhodne nemali ľahké. Žilinčania už raz doma dokázali naše mesto poraziť a s chuťou po víťazstve prišli aj na žiarsku pôdu.

Ako opísal tréner Nagy, vstup do zápasu vyšiel Žiarčanom skvele a agresívnou obranou nedávali hosťom žiadny priestor. Žilinských hráčov prekvapovali útokmi spod koša a veľmi rýchlo si vytvorili slušný 10-bodový náskok, ktorý však hostia následne dokázali v tretej štvrtine stiahnuť na 3 body. Žilinčania mali podľa slov Nagya vysokú úspešnosť streľby, my sme, naopak, občas nedokázali trafiť do koša ani z vyložených pozícií.

,,Chlapci sa na každý kôš neskutočne natrápili, Žilinčanom padlo do koša úplne všetko. Zápas sa tak postupne stal veľmi dramatickým bojom o každú loptu. Nemožno nikomu z domácich hráčov uprieť veľkú snahu a bojovný výkon. Kvalitou sa však prezentovali po celý dvojzápas iba hráči Kret a Balogh. Tí držali tím nad vodou aj počas slabších momentov, ktorých sme mali pri svojom kŕčovitom výkone naozaj priveľa," približuje Nagy.

Víťazstvo v prvom zápase si teda domáci hráči skutočne vydreli. Dokázali odskočiť súperovi na rozdiel 11 bodov. Žilinčania šnúrou 6 bodov v posledných dvoch minútach už len znížili rozdiel na 5 bodov, ale naši si už víťazstvo z rúk nepustili.

,,Domácim vôbec nevyšiel vstup do druhého zápasu, keď prvú štvrtinu prehrali o 9 bodov. Opäť katastrofálne zakončovali, nešla im vôbec streľba z vonku a ani zpod koša nie a nie trafiť. Ich výkon bol opäť viac bojom ako kvalitnou hrou. Napriek tomu ukázali veľký charakter a srdce, keď postupne súpera v každej štvrtine porazili o 6 až 8 bodov," opisuje Nagy gradujúce napätie v stretnutí so žilinským súperom.

Po rozhodne neľahkom boji si ale naši basketbalisti nakoniec vydreli víťazstvo o 12 bodov a Žilinčanom ukázali, že na domácej palubovke nie náhodou už tretí rok neprehrali v majstrovskom zápase. Tréner po zápase nešetril slovami chvály, avšak ako zdôraznil, nie tak za predvedenú hru, ako za obrovský boj a nasadenie, ktorým si vybojovali v podstate už istý postup na májové Majstrovstvá Slovenska.

Výsledky:

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – MBK Victoria Žilina 45:40 (15:5, 6:7, 10:10, 14:18)

Body: Kret 28b., Balogh 9b., Dekýš 5b., Tončík 2b., Šonkoľ 1b.
Hrali: Baláž, Bobok, Galko, Herich, Holic, Kosmeľ M., Kosmeľ R.

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – MBK Victoria Žilina 51:39 (7:16, 14:8, 15:8, 15:7)

Body: Kret 27b., Balogh 9b., Holic 4b., Šonkoľ 4b., Kosmeľ M. 3b., Dekýš 2b., Tončík 2b.
Hrali: Baláž, Bobok, Galko, Herich, Kosmeľ R.

Foto: BK MŠK Žiar nad Hronom

Výzvou pre zverencov žiarskeho klubu boli Bystričania a hráči Žiliny
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM