Zo Slovenska

Vláda bude rokovať o COVID automate. Budaj prezradil, čo má byť hlavným kritériom

Prihliadať sa už nemá na počty pozitívnych. Ako by mal vyzerať nový covid automat?

Ilustračný obrázok k článku Vláda bude rokovať o COVID automate. Budaj prezradil, čo má byť hlavným kritériom
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vláda SR by mala v stredu (12. 1.) rokovať o covid automate a jeho aktualizácii. Povedal to minister životného prostredia Ján Budaj v relácii televízie Markíza Na telo.

Pacienti v nemocniciach

Do úvahy by sa podľa neho mala brať preplnenosť nemocníc, nie počty pozitívnych ľudí. „Omikron zvýši počty chorých, ale nebude zvyšovať natoľko počty zomierajúcich ani zahltenie nemocníc,“ povedal Budaj.

„Od zajtra sú otvorené školy, začne byť pre zaočkovaných alebo prekonaných otvorený svet. Pre týchto ľudí sa de facto vlna pandémie bude končiť,“ vyhlásil Budaj. Variant omikron sa podľa neho ešte ukáže a vláda musí byť pripravená pružne reagovať.

Podľa nezaradeného poslanca Národnej rady SR a predsedu mimoparlamentnej strany Hlas-SD Petra Pellegriniho sa máme začať zaoberať aj tým, ako budú žiť ľudia, ktorí nie sú zaočkovaní a ani sa očkovať nechcú. Krajina má byť podľa neho zásobená dostatočným počtom liečiv na ochorenie COVID-19, ktoré zmierňujú prípadný ťažký priebeh ochorenia, a ľudia by tak nemuseli končiť v nemocniciach.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM