MAK Správy

Najprv Slováci, dnes aj vláda. Trápenie Andreja Danka s diaľničnými známkami skončilo

Vláda v stredu ráno na svojom mimoriadnom rokovaní schválila späťvzatie návrhu na zrušenie diaľničných známok.

Ilustračný obrázok k článku Najprv Slováci, dnes aj vláda. Trápenie Andreja Danka s diaľničnými známkami skončilo
Zdroj: TASR

Parlamentu sa v uplynulých dňoch opakovane nepodarilo odhlasovať skrátené legislatívne konanie k tomuto návrhu. Nebude sa teda ním viac zaoberať.

Takýto postup avizoval predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) už v utorok (25.2.). Po neúspešnom hlasovaní povedal, že prerokuje možnosť stiahnutia návrhu alebo iné technické riešenie situácie s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD).

Schôdza parlamentu bola prerušená do stredy 11.00 h.

Na poslednom utorkovom hlasovaní o skrátenom legislatívnom konaní k zrušeniu diaľničných známok bolo prítomných len 74 poslancov. Zdržali sa poslanci z klubu Smeru-SD aj SNS. Proti hlasovala ĽSNS, nezaprezentovali sa poslanci Mosta-Híd, OĽaNO, Sme rodina a väčšina nezaradených poslancov. Poslanci sa v utorok pokúšali o návrhu hlasovať niekoľkokrát. Ani raz sa však v pléne nezaprezentoval dostatok poslancov, aby bolo uznášaniaschopné.

Hlúpy Facebook

Na štýl ankety Igora Matoviča sa predseda SNS Andrej Danko v piatok rozhodol usporiadať všeľudové hlasovanie na sociánych sieťach. Tiež vyhlásil, že bude presadzovať rušenie diaľničných známok len vtedy, ak to budú chcieť ľudia.

Na Facebooku tak SNS spustil anketu, kde mohli do utorka 10.00 h ľudia hlasovať, či sú za zrušenie diaľničných známok, alebo ich zachovanie.

Tí, čo sú za zrušenie, mali dať palec hore. Tí, čo sú proti, mali dať nahnevaný emotikon.

„Už na to kašlem. Bojoval som s reťazcami, za iks vecí, a keď má byť premiér Igor Matovič, ktorý tu sypal striekačky a plakal pred sálou… Keď má byť moták Kotleba alebo mafián Kollár, budete sa na nich usmievať od 1. marca,“ zauvažoval Danko v piatok pri ohlásení ankety.

V nedeľu v RTVS Danko reagoval na anketu tým, že zrušenie diaľničných známok tlačiť v parlamente ani vo vláde nebude.

„Ukázalo sa, aká hlúposť je celý Facebook,“ povedal Danko v RTVS. A to preto, lebo v ankete, ktorú vyhlásil, hlasujú podľa jeho slov ľudia z Ameriky a Afriky.

Za diaľničné známky sa vyslovilo cez 18-tisíc ľudí. Proti spoplatneniu bolo iba 1800.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM