Zo zahraničia

Vlastník známej siete predajní SKRACHOVAL! Prídu Slováci o ich obľúbené obchody?

Majú sa milovníci lacných nákupov obávať? Majiteľ obchodného reťazca, ktorý je obľúbený aj na Slovensku, ide do krachu.

Ilustračný obrázok k článku Vlastník známej siete predajní SKRACHOVAL! Prídu Slováci o ich obľúbené obchody?
Zdroj: Dnes24.sk

Akcionári spoločnosti Steinhoff International, ktorá je väčšinovým vlastníkom siete predajní Pepco, v stredu (27. júla) na mimoriadnom valnom zhromaždení rozhodli o zrušení spoločnosti. Viac ako päťročný príbeh, ktorý odštartoval vypuknutím veľkého účtovného škandálu, tak končí. Informoval o tom portál iDnes.cz s odvolaním sa na agentúru Bloomberg.

Odišiel šéf podniku

Za posledných päť rokov firma, ktorá vlastní až 72 % akcií Pepco, dokázala vyplatiť externým spoločnostiam 447 miliónov eur. Naďalej vyplácala aj svojich manažérov. Za zrušenie spoločnosti napokon hlasovalo 99 % akcionárov.

Problémy odštartovali v roku 2017. Účtovná kontrola odhalila nezrovnalosti a z vedenia podniku musel odísť Markus Jooste.

Čo bude s predajňami?

Analytik Conotoxia Ltd. Grzegorz Dróżdż už v stredu (27. júla) pre poľský portál money.pl zdôraznil, že bankrot Steinhoff International by nemal ovplyvniť samotnú spoločnosť Pepco v Poľsku a ani v ďalších krajinách.

„V prípade zániku materskej spoločnosti zostáva činnosť prevádzkovo samostatných spoločností spravidla nedotknutá. V niektorých situáciách môžu byť dcérske spoločnosti prevedené na inú spoločnosť v dôsledku fúzie alebo akvizície, čo im umožní pokračovať v činnosti pod novým vlastníkom,“ povedal Dróżdż.

Poľský portál pripomína, že Pepco, aj napriek problémom väčšinového vlastníka, zažíva obdobie expanzie. Skupina je na dobrej ceste, aby vo fiškálnom roku 2023 otvorila 550 nových predajní. Expandovať chce aj do Bosny a Hercegoviny. Podľa informácií zverejnených na stránke slovenského zastúpenia spoločnosti má Pepco na Slovensku viac ako 140 predajní. Na slovenskom trhu sieť obchodov s lacným oblečením a bytovými doplnkami pôsobí od roku 2013.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM