Milan Hanzel Ostatné športy

Vlhovej otec: Peťa všetko dosiahla pre národ, nie pre cirkusanta v Slovenskej lyžiarskej asociácii!

Má v tom jasno! Otec Petry Vlhovej sa rozohnil po tom, čo sa dozvedel o gratulácii zo Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA).

Ilustračný obrázok k článku Vlhovej otec: Peťa všetko dosiahla pre národ, nie pre cirkusanta v Slovenskej lyžiarskej asociácii!
Zdroj: TASR

Každý, kto sleduje dianie okolo Petry vie, že do nej „vrazil“ nespočetné množstvo peňazí jej otec Igor. Nebyť jeho prostriedkov, Slovensko by nemalo držiteľku dvoch glóbusov a špičkovú lyžiarku.

Ťažké srdce

To má pán Vlha na pôsobenie (SLA), s ktorou sú vlhovci na nože už dlhšie obdobie. No, a práve vyjadrenie jej prezidenta Ivana Ivaniča ho nahnevalo. „Je to veľkolepý úspech. A myslím si, že zvnútra tímu je ešte také sklamanie, že sa nepodarilo zabojovať, resp. že nebola šanca bojovať o ten veľký glóbus. Samozrejme, touto cestou Petre a jej tímu obrovská gratulácia, ak sa potvrdia dva malé glóbusy, je to niečo jedinečné. Slovensko to v zimných športoch, hádam okrem úspechov hokejistov nezažilo a nepamätá. Ťažko hľadať superlatívy,“ reagoval Ivanič.

Reakcia otca

Tá na seba nenechala dlho čakať. „Títo ľudia sa na úspechu mojej dcéry nijako nepodieľali. Teraz sa na ňom len priživujú. Je mi z toho zle!“ vyjadril sa priamo a otvorenie Igor Vlha pre portál SME.

"Peťa dosiahla čosi neskutočné pre Slovensko, celý národ, pre fanúšikov, ale nie pre Slovenskú lyžiarsku asociáciu na čele s Ivaničom a cirkusantom Mersichom,“ rozhorčene dodal Vlha.

Nemá ich v láske

Vlha starší spoločne s ďalšími slovenskými lyžiarmi (žampovci, predtým Zuzulová, pozn. red.) majú s (SLA) nahnuté vzťahy už niekoľko sezón. Dôvodom je podľa nich nečinnosť tejto organizácie, ktorá namiesto podpory elitných lyžiarov, im podmienky sťažuje. „Zo segmentov Dukly Banská Bystrica a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu je to dobre nastavené. Škoda, že nefunguje aj tretí, ktorým je Slovenská lyžiarska asociácia,“ dodal pre SME Igor Vlha.

Vlha už niekoľkokrát žiadal, aby zo (SLA) odstúpil taliansky funkcionár Marino Mersich, ktorý je tiež v čele asociácie. Rovnako požadoval odchod aj spomínaného prezidenta Ivaniča. Prečo je tomu tak, Vlha takto vysvetlil: „SLA platí veľké peniaze agentúre, ktorá jej má vylepšovať imidž. Oni však nekomunikujú, nereagujú, neriešia a asociácia vôbec neexistuje.“

Vlhovej otec a tím Petry Vlhovej
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM