Aktualizované Regióny Rôzne

Vo viacerých bratislavských nemocniciach platí pre chrípku zákaz návštev

Minulý týždeň malo chrípku takmer 19 000 ľudí. Národný onkologický ústav vydal dočasný zákaz návštev.

Ilustračný obrázok k článku Vo viacerých bratislavských nemocniciach platí pre chrípku zákaz návštev
15
Galéria

Národný onkologický ústav v Bratislave vydal v pondelok dočasný zákaz návštev. Reagoval tým na aktuálnu epidemiologickú situáciu vo výskyte akútnych respiračných ochorení a chrípky a chrípke podobných ochorení.

Zákaz návštev

„Zákaz návštev platí v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) na lôžkových oddeleniach od 12. februára až do odvolania,“ informovala jeho hovorkyňa Martina Šoltésová. Zákaz návštev v dôsledku zvýšeného výskytu akútnych respiračných ochorení platí vo viacerých bratislavských nemocniciach. Informuje o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva hlavného mesta Bratislava na svojom profile na sociálnej sieti.

Zákaz návštev platí na oddelení dlhodobo chorých v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UMB) v Ružinove a na gastroenterolo­gickej klinike UMB v Petržalke. Platí aj pre Národný ústav detských chorôb na všetkých lôžkových pracoviskách až do odvolania.

Úrad verejného zdravotníctva v piatok (9. 2.) oznámil, že na Slovensku prepukla chrípková epidémia. Minulý týždeň malo chrípku takmer 19 000 ľudí. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom stúpol počet chorých o 15,3 percenta.

Ilustračný obrázok

Bratislavské nemocnice
15
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM