Správy

Vodiči, pripravte sa: Diaľničiari hlásia viaceré obmedzenia, budú na TÝCHTO úsekoch

Národná diaľničná spoločnosť v tejto súvislosti apeluje na motoristov, aby dodržiavali obmedzenia, a to najmä rešpektovanie rýchlostných limitov.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pripravte sa: Diaľničiari hlásia viaceré obmedzenia, budú na TÝCHTO úsekoch
Zdroj: TASR/Lukáš Furcoň

Na niektorých úsekoch ciest budú musieť vodiči v najbližších dňoch počítať s dopravnými obmedzeniami. TASR o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

Čiastočná uzávera bude od stredy (14. 9.) 21.00 hod. na diaľnici D1 v úseku Prístavný most – Gagarinova ulica.

Prehľad obmedzení

Jej dôvodom je podľa NDS oprava vozovky. Stavebné práce budeme realizovať v úseku približne 7,1 až 7,7 kilometra.

NDS upozorňuje na čiastočnú uzáveru úseku diaľnice D1 pri križovatke Štrba. Dôvodom je veľkoplošná oprava vozovky, ktorá sa začne v pondelok (19. 9.) o 7.00 h. Stavebné práce budú realizovať v ľavom jazdnom páse, priblížila.

Čiastočná uzávera pre opravu vozovky bude aj na diaľnici D2 pri Malackách. Obmedzenie sa začne v piatok (16. 9.) o 19.00 h.

„Stavebné práce budeme realizovať v ľavom jazdnom páse,“ poukázala NDS.

Výmena mostných záverov sa bude diať na moste D1 pri Spišskom Štvrtku. Stavebné práce budú diaľničiari realizovať v 343,7 až 345 kilometri v oboch jazdných pásoch a začnú v sobotu (17. 9.) o 7.00 hod. Potrvajú do konca októbra.

NDS tiež pripomína úplnú uzáveru diaľnice D3 Žilina Strážov – Žilina Brodno vrátane tunela Považský Chlmec. Tunel prejde pravidelnou údržbou. Vodiči majú s obmedzením rátať od 15. septembra od 12.00 hod. do 18. septembra do 20.00 hod.

Najčastejší dôvod nehôd

Národná diaľničná spoločnosť v tejto súvislosti apeluje na motoristov, aby dodržiavali obmedzenia, a to najmä rešpektovanie rýchlostných limitov.

„Záleží nám totiž nielen na bezpečnosti motoristov, ale aj na zachovaní bezpečnosti našich pracovníkov v teréne. Prosíme, buďte obozretní a ohľaduplní voči nim,“ povedala Žgravčáková.

Dodala, že najčastejším dôvodom nehôd, často aj smrteľných, je nepozornosť alebo nerešpektovanie predpísanej zníženej rýchlosti.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM