Aktualizované Správy Zo Slovenska

Vodiči UVIAZLI v rozsiahlych kolónach: Sneh ZNEPREJAZDNIL viaceré úseky, FOTO

Na Orave, Liptove, Kysuciach a Hornom Považí vyhlásili cestári pre sneženie kalamitu.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči UVIAZLI v rozsiahlych kolónach: Sneh ZNEPREJAZDNIL viaceré úseky, FOTO
63
Galéria

Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. Sneženie komplikuje dopravu aj na ďalších úsekoch ciest na Slovensku. Obmedzenia, najmä pre kamióny, platia už aj na viacerých horských priechodoch.

Vo viacerých lokalitách Žilinského kraja aktuálne platí prvý kalamitný stupeň. Cestári hlásia silné sneženie, ktoré obmedzuje dohľadnosť v okrese Čadca a na diaľnici D1 medzi Hornou Stredou a Ilavou. Taktiež aj v okolí Bánoviec nad Bebravou.

Aktualizované 21:00 Na úseku medzi Martinom a Ružomberkom sa vodiči aktuálne zdržia viac ako štyri hodiny. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Zuzany Šefčíkovej je najhoršia situácia na úseku Kraľovany – Šútovo.

Doplnila, že medzi Martinom a Ružomberkom sa skrížilo a zapadlo až 15 kamiónov. „Postupne sa ich snažia vyťahovať. Medzitým zapadli cestári aj odťahová služba. Postupne sa bude všetko riešiť,“ uviedla pre TASR krajská policajná hovorkyňa.

Neprejazdné cesty

Pre nákladné vozidla nad desať metrov dĺžky uzatvorili horské priechody Donovaly, Príslop, Šturec, Kremnické Bane a cestu II/ 531 medzi Muráňom a Červenou skalou.

Cesty tretej triedy medzi Štrbou a Šuňavou a v Lučivnej sú pre silný vietor a tvorbu závejov uzatvorené.

Zelená vlna RTVS informuje, že pre nepriaznivé počasie je úplne neprejazdný úsek z Kraľovian do Martina. V smere na Ružomberok vodiči zatiaľ prejdú.

Rozsiahle kolóny

Rátať treba s rozsiahlymi kolónami. Obojsmerne neprejazdná je podľa vodičov aj cesta zo Žiliny popod Strečno do Vrútok. Medzi Žilinou a Čadcou je zdržanie viac ako 90 minút.

Medzi Dolným Kubínom a Ružomberkom sa šmýkajú kamióny.

„Na hlavnom ťahu pri Mošovciach je v oboch smeroch viacero odstavených kamiónov, úsek je ťažko prejazdný. V oboch smeroch sa tvoria rozsiahle kolóny,“ informuje Zelená vlna RTVS. Na trase z Mníchovej Lehoty do Bánoviec nad Bebravou pre zlú zjazdnosť stratia vodiči viac ako 90 minút.

Kalamita na Slovensku
63
Galéria

Súvisiace články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM