Aktualizované MI Zo Slovenska

Vojna vulgarizmov: Kiskov exporadca nazval Matoviča psychopatickým hov*om

Exporadca prezidenta A. Kisku a novinár Rado Baťo sa dostal do ostrého sporu s premiérom Matovičom. Dôvodom je česť jeho manželky a Sputnik V.

Ilustračný obrázok k článku Vojna vulgarizmov: Kiskov exporadca nazval Matoviča psychopatickým hov*om
Zdroj: Facebook.com/Igor Matovic

Internet v noci doslova vybuchol informáciami o vulgárnej hádke, ktorá sa spustila medzi Radom Baťom a Igorom Matovičom. Bývalý prezidentov poradca a dlhoročný novinár je totiž manželom šéfky Štátneho ústavu na kontrolu liečiv Zuzany Baťovej. A na jej adresu premiér adresoval nelichotivé slová. Celá kauza môže mať aj trestnoprávu dohru pre Igora Matoviča.

Gavalier s vulgarizmami

Sám premiér Igor Matovič zverejnil na Facebooku vulgárny odkaz, ktorý mu ako správu do mobilu mal poslať Rado Baťo.

„Moju manželku si do huby neber, ty zbabelé psychopatické hovno. Rado Baťo,“ stojí v správe, ktorú zverejnil I. Matovič.

Premiér to komentuje slovami, že ide o správu od manžela šéfky ŠÚKL Zuzany Baťovej, zrejme ako reakcia k jeho predošlému statusu.

Útok na profesionálnu česť

V ňom naznačil, že Z. Baťová by mohla ovplyvniť odborné posudzovanie ruskej vakcíny Sputnik V len preto, že je manželkou Rada Baťa, ktorý nedávno kritizoval prevoz očkovacej látky z Ruska a činnosť ministerstva zdravotníctva.

Igor Matovič síce dodal, že verí, že Z. Baťovú táto skutočnosť neovplyvní, ale medzi riadkami je jasné, že to bol útok na jej profesionálnu česť. Premiér tým v podstate už dopredu naštrbil dôveryhodnosť ŠÚKL-u v tomto procese.

Rado Baťo zároveň na svojej sociánej sieti napísal post, kde zopakoval svoju výzvu premiérovi, aby si jeho ženu „nebral do huby“ a zverejnil aj mobilné telefónne číslo na Igora Matoviča. Tento post už nie je dostupný.

Ako to vidia ženy

Vulgárny spor okamžite vyvolal veľké reakcie mnohých verejne činných osôb na Facebooku. Mimoriadne citlivo to vnímajú najmä ženy v politike.

„Je suis Rado Baťo. Cisár je nahý. Pani Baťová, držte sa, máte môj obdiv. A Igor, vyhľadaj odbornú pomoc,“ odkazuje premiérovi vo svojom poste Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá nedávno odišla z koaličnej SaS.

Europoslankyňa zdôrazňuje, že nechce zdieľať Baťove vulgarizmy, ale rozumie jeho reakcii, pretože Matovičove urážky voči odborníkom ako je Zuzana Baťová alebo aj šéfka dozornej rady Európskej liekovej agentúry sú už za čiarou.

Na stranu bývalého novinára a exporadcu prezidenta Andreja Kisku sa postavila aj ďalšia europoslankyňa Monika Beňová (Smer). V jeho konaní vidí dokonca kus rytierstva.

„Ako Lancelot sa postavil za svoju ženu proti patologickému egocentrikovi a klamárovi s mentálnou výbavou linolea v pohostinskom zariadení IV. cenovej skupiny, ktorý sám seba presvedčil, že keď si presadol do vládneho BMW, tak sa z neho stala salonka. A pritom ostal stále len tým….,“ píše M. Beňová na Facebooku.

Urážky bez konca

Celému sporu však predchádzali tvrdé slová Rada Baťa voči štátnej tajomníčke ministerstva zdravotníctva Jane Ježíkovej. Bývalý novinár totiž na svojom Facebooku kritizoval prevoz ruských vakcín na Slovensko „v kartónovej krabici v batožinovom priestore“ vojenského lietadla.

Do debaty pod jeho statusom sa zapojila aj J. Ježíková a Baťovi odkázala, že píše hlúposti a každá krabica so Sputnikom V bola riadne ošetrená a teplotne monitorovaná.

Bývalý novinár na to reagoval, že obdivuje jej drzosť zapájať sa do diskusie „po tom, čo tam predvádzate“ a odporučil jej, aby „zaliezla.“

Facebooková vojna slov pokračovala reakciou samotného premiéra, ktorý sa vo svojom statuse Jane Ježíkovej ospravedlnil za „mimoriadne primitívne slová manžela riaditeľky ŠÚKL Zuzany Baťovej“ a doplnil aj spomínanú narážku na schopnosť ústavu pod vedením Baťovej manželky nezávisle zhodnotiť Sputnik V.

Aktualizované:

Rado Baťo v stredu na svojom Facebooku oznámil, že na Igora Matoviča podal trestné oznámenie pre porušenie dôvernosti ústneho prejavu. Dôvodom je zverejnenie jeho vulgárnej správy, ktorú premiérovi poslal súkromne na jeho telefónne číslo. Nešlo teda o verejne publikovaný komentár a premiér ho, podľa R. Baťa, nemal právo zverejniť.

Prečítajte si tiež

Píše mi manžel šéfky ŠUKL Zuzany Baťovej, zrejme ako reakcia k predošlému statusu. Mimoriadne vysoká úroveň komunikácie.

Posted by Igor Matovic on Tuesday, March 9, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM