Marek Kravjar Správy

Pellegrini sa bude uchádzať o post podpredsedu parlamentu, ak sa bude dať

Volebný líder strany Smer-SD Peter Pellegrini je rád, že Smer-SD neprepadol až tak, ako predpovedali prvé exit polly.

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini sa bude uchádzať o post podpredsedu parlamentu, ak sa bude dať
Zdroj: TASR

Volebný líder strany Smer-SD Peter Pellegrini sa bude uchádzať o post podpredsedu Národnej rady (NR) SR, ak na to bude príležitosť. Uviedol to v nedeľu ráno pred diskusiou v TV Markíza.

„Ak takúto možnosť dostanem, tak sa o ňu uchádzať budem,“ uviedol Pellegrini na margo otázky, či sa bude ako volebný líder pravdepodobne najsilnejšej opozičnej strany uchádzať o tento post.

Pravdepodobne podpredseda

„Taká je dohoda. Ako volebnému lídrovi by mi mala pripadnú najvyššia ústavná funkcia a pozícia, akú strana Smer môže po voľbách na základe výsledku dosiahnuť. A asi jedinou pozíciou, ak koalícia dodrží nepísané pravidlo, že jeden z podpredsedov NR SR by mohol patriť najsilnejšej opozičnej strane, tak určite by som som sa o túto pozíciu uchádzal,“ doplnil dosluhujúci premiér.

Toto následne zopakoval aj v samotnej relácii. Tiež dodal, že je rád, že Smer-SD neprepadol až tak, ako predpovedali prvé exit polly zverejnené hneď po moratóriu.

„Na druhej strane vidíme, ako dopadli tie novotvary, jeden sa dostal s odretými ušami a jeden už vôbec nie,“ podotkol na margo volebného výsledku koalície PS/Spolu a Za ľudí.

Je Igor Matovič dobrý premiér?

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM