MAK Správy

Fico: Uznávam porážku a NEODSTÚPIM

Dosluhujúci premiér Peter Pellegrini by mal byť podľa predsedu strany Smer-SD Roberta Fica podpredsedom parlamentu.

Ilustračný obrázok k článku Fico: Uznávam porážku a NEODSTÚPIM
Zdroj: TASR

Predseda Smeru-SD Robert Fico uznal porážku strany v sobotných parlamentných voľbách. Dodal, že Smer-SD má ambíciu byť silným subjektom v opozícii a poďakoval všetkým voličom. Vyhlásil to na nedeľnej tlačovej konferencii.

„Prehrali sme. Uznávam porážku,“ zdôraznil Fico.

Skonštatoval, že vo voľbách prehrali traja a jeden vyhral. „Prehrali ste vy, tretí sektor a Smer-SD. Vyhral niekto, o kom ešte uvidíme, ako sa bude správať na slovenskej politickej scéne a čo to vlastne znamená,“ tvrdí Fico.

Pellegriniho za podpredsedu

Pripomenul, že Smeru-SD by malo pripadnúť 38 mandátov v NR SR, čo im zabezpečuje zvolávanie mimoriadnej schôdze, či predkladať návrhy na odvolanie ministrov z funkcie.

Fico sa poďakoval voličom, ktorí dali hlas Smeru-SD. Rovnako tak sa poďakoval Pellegrinimu za jeho prácu. Podľa vlastných slov trvá na tom, že mu ako volebnému lídrovi bude patriť najvyššia funkcia, akú strana po voľbách získa. Pellegrini by tak mohol zastávať pozíciu podpredsedu parlamentu, ktorá zvyčajne pripadne najsilnejšej opozičnej strane.

Neodstúpim

Na otázku, či vyvodí zodpovednosť v súvislosti s výsledkami volieb ako predseda strany, reagoval tým, že nebol súčasťou kampane. Nepovedal, či ponúkne funkciu predsedu strany premiérovi a volebnému lídrovi Petrovi Pellegrinimu. Zdôraznil, že chce viesť ľavicovú stranu a že budúcnosť preberú členovia strany medzi sebou na sneme.

„Toto nechajte na nás, my sa rozhodneme, čo urobíme, ako urobíme, je to otázka času,“ hovorí Ficona margo toho, či by ho nemal na tomto poste vymeniť Pellegrini.

„Skúste povedať, či nad tým aspoň uvažujete,“ pýta sa novinárka.

„Nie,“ hovorí Fico.

Následne ukončil tlačovku.

Je Igor Matovič dobrý premiér?

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM