Webnoviny - Svet

Vstupenky na finále hitom lupičov v Barcelone

WEBNOVINY.SK

Foto: BARCELONA 18. mája (WEBNOVINY) – Vlastníctvo vstupenky na londýnske finále futbalovej Ligy majstrov je momentálne v Barcelone rizikovou záležitosťou.

Polícia v katalánskej metropole podľa miestnych médií zaznamenala už viac ako dva tucty prípadov lúpežných prepadnutí šťastlivcov, ktorí v žrebovaní medzi 96 000 záujemcami získali jednu z 24 000 „Barce“ pridelených vstupeniek na 28. máj.

Strážcovia zákona teraz priaznivcom odporúčajú, aby si objednané lístky radšej vyzdvihovali v skupinkách. Barcelona si vo finále LM vo Wembley zmeria sily s Manchestrom United.

Turecký stredopoliar Ekici z Bayernu Mníchov do Werderu Brémy

Nemecký bundesligový futbalový klub Werder Brémy angažoval z konkurenčného Bayernu Mníchov stredopoliara Mehmeta Ekiciho. Dvadsaťročný turecký reprezentant bol v tejto sezóne na hosťovaní v 1. FC Norimberg a v 32 zápasoch dal 3 góly. S Werderom sa dohodol na štvorročnej spolupráci.

„Svojím ofenzívnym poňatím pasuje do nášho mužstva a herným prejavom sa postará o pozitívne momenty,“ povedal tréner Thomas Schaaf. Finančné okolnosti transferu nezverejnili, nemecké médiá špekulujú o odstupnom 5 miliónov eur.

Schweinsteiger dohrával sezónu so zlomeným prstom na nohe

Stredopoliar Bayernu Mníchov Bastian Schweinsteiger odohral posledné tri zápasy I. bundesligy 2010/2011 so zlomeným prstom na nohe a momentálne hrozí, že nebude k dispozícii nemeckej reprezentácii v júnových dueloch v A-skupine kvalifikácie ME 2012 v Rakúsku a Azerbajdžane. V stredu o tom informovalo vedenie bavorského tímu.

Schweinsteiger si zlomil prst na nohe v dueli proti Eintrachtu Frankfurt (1:1), napriek tomu nastúpil v nasledujúcich ligových súbojoch proti Schalke 04, FC St. Pauli a VfB Stuttgart.

Bastian Schweinsteiger Foto: SITA/AP"Zatiaľ nie je jasné, či Bastian bude môcť byť v nominácii na blížiace sa reprezentačné zápasy," uvádza sa na oficiálnej stránke Bayernu. Nemecko najskôr 29. mája hostí v medzištátnom prípravnom dueli Uruguaj a potom ho čaká dvojica „ostrých“ kvalifikačných duelov vo Viedni proti domácemu Rakúsku (3. 6.) a v Baku proti Azerbajdžanu (7. 6.).

Diego na dovolenke, za Wolfsburg už asi hrať nebude

Brazílsky stredopoliar Diego si v nasledujúcej sezóne pravdepodobne už neoblečie dres nemeckého futbalového klubu VfL Wolfsburg, ktorý sa na poslednú chvíľu zachránil v I. bundeslige. Dvadsaťšesťročný špílmacher si pohneval predstaviteľov „vlkov“ po tom, ako pred kľúčovým duelom sezóny v rámci záverečného 34. kola najvyššej domácej súťaže proti Hoffenheimu (3:1) opustil tím a napokon nefiguroval ani na zápasovej súpiske.

Diega nasrdilo, keď mu na porade pred stretnutím hlavný tréner Felix Magath oznámil, že nebude figurovať v základnej zostave. Brazílčan následne na zápas necestoval.

Momentálne je bývalý hráč Werderu Brémy a turínskeho Juventusu na dovolenke, je však otázne, či 23. júna nastúpi na letnú prípravu pred začiatkom nového súťažného ročníka. Podľa denníka Bild sa v pondelok v noci stretol Magath s predsedom predstavenstva VfL Franciscom Javierom Garcíom Sanzom, aby spolu prediskutovali budúcnosť známeho futbalového búrliváka, ktorý má s Wolfsburgom zmluvu do roku 2014.

Wolfsburg je momentálne údajne pripravený pustiť Diega do ktoréhokoľvek tímu za sumu minimálne na úrovni 10 miliónov eur, inak bude konštruktívny stredopoliar preradený do B-mužstva účinkujúceho vo štvrtej najvyššej nemeckej súťaži. Diego prišiel do Wolfsburgu, kde pôsobí aj slovenský obranca Peter Pekarík, vlani v lete zo spomenutého Juventusu za 15,5 milióna, nenaplnil však predsezónne očakávania.

Fotografie poľských chuligánov na internete

Poľská polícia siahla po ďalšom prostriedku boja proti futbalovým chuligánom. Na svojej internetovej stránke zverejnila fotografie 51 osôb zapletených do nepokojov sprevádzajúcich finále Poľského pohára, keď 3. mája priaznivci Legie Varšava a Lechu Poznaň spôsobili v Bydgoszczi škody na majetku v celkovej sume 13 000 amerických dolárov.

Poľsko má v roku 2012 usporiadať spoločne s Ukrajinou záverečný turnaj majstrovstiev Európy, aj preto využíva všetky spôsoby, ako dostať pod kontrolu správanie futbalových fanúšikov. Poľský premiér Donald Tusk dokonca pripustil, že jeho krajina nebude schopná zorganizovať ME, pokiaľ sa funkcionári a jednotlivé kluby nezaručia za bezpečnosť divákov na štadiónoch.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM