MI Politika

Vulgárna kauza s „mydlením barana“: Blaha sa ospravedlnil! Ale nie úplne…

Vo štvrtok sa debata v parlamente zosunula na úroveň štvrtej cenovej skupiny. Premiér Matovič si s poslancom Blahom vymieňali vulgárne urážky. Kauza má prekvapivé pokračovanie.

Ilustračný obrázok k článku Vulgárna kauza s „mydlením barana“: Blaha sa ospravedlnil! Ale nie úplne…
Zdroj: TASR

Počas hodiny otázok v parlamente sa Ľuboš Blaha (Smer) opäť pýtal premiéra Igora Matoviča, ako to bolo s investíciou jeho manželky do potápajúcej sa spoločnosti Arca Investments. Citlivá téma sa skončila nevkusnou slovnou výmenou.

Biela kobyla

Ľuboš Blaha je známy svojimi provokačnými vystúpeniami, ktoré bývajú plné rôznych invektív. Tentokrát sa však v parlamentnej debate obul nielen do predsedu vlády, ale aj do jeho manželky. A to nemal.

„…pýtal som sa na to, prečo sa skrýva za sukne žien – zneužil svoju matku na daňové podvody, babku na zmiznuté účtovníctvo, kamarátku v Chorvátsku na plagiovanie diplomovky a teraz ešte ako úplný zbabelec zo svojej vlastnej ženy robí "bielu kobylu“, zhrnul na druhý deň smerácky poslanec na Facebooku.

Vraj to celé myslel úplne nevinne a žiadna urážka pani Matovičovej v tom nebola. Biela kobyla mala byť len biely kôň v ženskom rode. Igor Matovič sa svojej ženy ihneď zastal a Blahu označil za idiota. Tam to však neskončilo.

Mydlil barana

Predseda vlády vyhlásil, že smerácky poslanec ho dostáva do absurdnej situáce, kde má vyvracať obvinenia, na ktoré nie sú dôkazy. A pokúsil sa mu to aj veľmi lapidárne priblížiť.

Matovič vytiahol starý príbeh, podľa ktorého mu vraj kedysi dávno niekto povedal, ako videl podnapitého Ľuboša Blahu, ako preskočil plot a začal „mydliť barana,“ ktorý tam stál.

"Ak nechcete, aby si ľudia na Slovensku pýtali dôkazy, že ste teda toho barana nemydlili, tak skúste nabudúce, keď moralizujete, mať v ruke aspoň jeden dôkaz o nemorálnom správaní človeka,“ dodal premiér.

Ľuboš Blaha na druhý deň na Facebooku uviedol, že „na toto existuje jediná odpoveď – kazajka…. takéto vulgárne útoky iba potvrdzujú, že pán Matovič nedorástol na funkciu premiéra – on v skutočnosti nedorástol ani na predsedu JRD.“

Napokon však predsa len pridal aj ospravedlnenie Matovičovej manželke, hoci s podmienkou: „Ospravedlňujem sa Pavlínke, nechcel som ju uraziť – keď prestane zakrývať manželove podvody, už jej tak nikdy nepoviem.“

V parlamente opäť veselo (video od Rada)

Posted by Zomri on Thursday, September 24, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM