Marek Kravjar Správy

Vulgárny Blaha: Nicholsonová je mentálne neobdarená! Naštval Policajnú Akadémiu a nechce ho ani SAV

Kritizuje ho premiér, univerzita, mimovládne aj medzinárodné organizácie. On rozširuje nenávisť na Facebooku.

Ilustračný obrázok k článku Vulgárny Blaha: Nicholsonová je mentálne neobdarená! Naštval Policajnú Akadémiu a nechce ho ani SAV
Zdroj: FB Ľ. Blaha

Ešte pred pár rokmi hrdo kráčal ulicami Bratislavy v sprievode LGBTQ – Dúhový pride – a dnes rozširuje hoaxy a konšpirácie. Po premiérovi Petrovi Pelleginim, Slovenskej akadémii vied a medzinárodnej organizácii novinárov IPI sa do poslanca a číslo 11 na kandidátke Smeru Ľuboša Blahu pustila aj jeho vlastná univerzita.

Obvinila ho, že poškodzuje dobré meno Akadémie Policajného zboru a že na jeho miesto odborného asistenta vypíše výberové konanie. Inak povedané, vyhodili ho.

Už ho nechcú

„Akadémia PZ v Bratislave vedie svojich študentov k tolerancii, k základným princípom spolužitia a demokratickým postojom voči každému, kto sa líši farbou pleti, pôvodom, kultúrou, náboženstvom a pod., k rozpoznaniu extrémistických prejavov a akýchkoľvek nenávistných a deštruktívnych postojov," píše Akadémia na svojej webovej stránke a vysvetľuje:

„Je neprípustné, aby pedagóg Akadémie PZ v Bratislave zastával názory, aké svojimi vyjadreniami a statusmi na sociálnych sieťach verejne prezentuje PhDr. Ľuboš Blaha, PhD., ktorý pôsobí na Akadémii PZ v Bratislave ako odborný asistent na katedre spoločenských vi­ed."

Univerzita sa pustila do Blahu a zároveň oznamuje, že na Blahovu pracovnú pozíciu v súlade so Zákonníkom práce a zákonom o VŠ vyhlási výberové konanie, keďže miesto mal len na dobú určitú.

„Akadémia PZ v Bratislave sa v plnom rozsahu dištancuje od všetkých vyjadrení a výrokov PhDr. Ľuboša Blahu, PhD. a má za to, že tieto vyjadrenia poškodzujú jej meno, dôveryhodnosť a sú v priamom rozpore s jej poslaním. Apeluje na morálku, osobnú zodpovednosť a ďalšie pôsobenie všetkých, ktorí sa s uvedenými názormi PhDr. Ľuboša Blahu, PhD. stotožňujú, na akademickej a vedeckej pôde," doplnila univerzita.

Svoje si na jeho adresu povedalo aj Predsedníctvo Slovenskej akadémie vied, ktoré vyzýva poslanca, aby zvážil svoje pôsobenie v ústave, pretože „renomé a aj renomé celej SAV svojimi vystúpeniami vážne poškodzuje“.

Celé stanovisko Slovenskej akadémie vied si prečítate tu.

Proti Blahovmu pôsobeniu univerzitného učiteľa sa postavila v utorok aj Nadácia Zastavme korupciu. „Považujeme za neprijateľné, aby poslanec, ktorý klamstvom útočil na prokurátora, vychovával policajtov,“ uviedli.

Blaha a oplzlé video

Poslanca strany Smer-SD a predsedu Zahraničného výboru NR SR Ľuboša Blahu odsúdil aj Medzinárodný tlačový inštitút (IPI) za sériu online útokov najmä na novinárky denníka SME Zuzanu Kovačič Hanzelovú a Denníka N Moniku Tódovú. Blaha podľa IPI zneužíva svoju funkciu, aby podkopal dôveryhodnosť novinárok.

Poslanec Smeru na sociálnej sieti naznačil, že Kovačič Hanzelová potrebuje k výkonu svojho povolania užívať antidepresíva a v inom príspevku zase uviedol, že Tódová by mala zverejniť aj „oplzlé video zo svojej spálne".

Takto „džentlmentsky" reagoval na zverejnenie nahrávky zo stretnutia exministra financií za Smer Jána Počiatka s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, v ktorom preberajú korupčné schémy „pri cigaretke".

Je cez čiaru aj pre premiéra

Blahove názory ale kritizujú aj jeho vlastní. Predseda vlády Peter Pellegrini už v máji vážne kritizoval statusy Ľuboša Blahu, kde nazval Európsku úniu „bandou lúzrov“ a tvrdil, že ľudia majú únie „dosť“. Podľa Pellegriniho by sa mal takéto prejavy nechať pre seba.

„Ako osoba má právo hovoriť, čo si myslí. Ale nemyslím si, že ako predseda európskeho výboru a nominant strany Smer-SD, ktorá podporuje členstvo v únii, by sa mal vyjadrovať takýmto opačným a niekedy až neprístojným spôsobom. Je to cez čiaru,“ uzavrel Pellegrini.

Podporu mu ale prejavuje poslanec a predseda Smeru Robert Fico, ktorý ho do volieb nasadil ako stranícku jedenástku.

„Cmuk" na záver

Na toto všetko reagoval Blaha, ako inak, na svojom Facebooku a ako inak, vo svojom štýle.

Svojim podporovateľom odkazuje, že je v úplnej pohode a dobre sa na tom zabáva. Pripojil aj výzvu na odstúpenie Predsedníctva SAV, pretože vraj zneužili svoje funkcie na politiku. „Páni a dámy z Predsedníctva SAV, je čas odstúpiť," napísal.

„Predsedníctvo SAV, ktoré na mňa zaútočilo ako na politika, bezprecedentne vstúpilo do politického zápasu na Slovensku, čo nesmie ostať bez následkov," vyhráža sa Blaha.

Obul sa aj do rektorky univerzity, o ktorej si tiež myslí, že zneužila svoju funkciu na politiku. „Rektorka Akadémie Policajného zboru Kurilovská, ktorá je vrcholovou politickou predstaviteľkou strany Dobrá voľba, na mňa zaútočila za moje názory,„ a dodáva: „Dobrá voľba sa asi pani rektorke nepoďakuje, lebo toto neuveriteľne prestrelila.“

O europoslankyni za SaS Lucii Ďuriš Nicholsonovej zase vyhlásil, že „potvrdila svoje intelektuálne defekty", gratuluje jej a pýta sa, či má maturitu. „Ja rozumiem tomu, že Nicholsonová ako arogantná liberálka nenávidí robotníkov, podobne ako Truban a ďalší," chrlí dehonestujúce ataky Blaha a dodáva:

„Žiaľ, takto len potvrdzujete, ako ste mentálne neobdarená a politicky nenávistná."

V závere ďakuje „slniečkam" za útoky, vraj mu pomáhajú a tvrdí, že „celé toto šialenstvo rozpútali liberálni novinári z Denníka N a SME, v spolupráci s eseťáckymi mimovládkami". Na Radičovej vládu a Sorosa síce zabudol, ale nezabudol na záver dodať „Cmuk".

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM