MAK Správy

Výber24: Všetko dôležité za uplynulých 24 hodín v podcaste Dnes24

Korona, Kičura a dnes aj s Kožuchom. Ďalší smerák pribudol na zozname polície za korupciu. Viac si vypočujte v našom podcaste.

Ilustračný obrázok k článku Výber24: Všetko dôležité za uplynulých 24 hodín v podcaste Dnes24
Zdroj: unsplash.com

PODCASTY24 sú pre všetkých bezplatne a môžete si ich vypočuť či stiahnuť do svojho smartfónu, tabletu alebo počítača.

Krátky prehľad

Zo Slovenska

Streda 22. apríla sa zapíše do histórie ako deň, kedy sme spravili prvý krok smerom k normálnemu životu. Po piatich týždňoch sa znova otvorili aspoň niektoré obchody a prevádzky služieb, pričom ale museli dodržiavať prísne stanovené podmienky. Pribudlo 45 pozitívnych z 3468 vykonaných testov. Už 284 pacientov sa z choroby COVID-19 vyliečilo.

Viac sa dočítate TU.

Nad Kičurom sa naďalej zaťahujú mračná a je o krok bližšie k pobytu za mrežami. Ústavný súd súhlasil s jeho vzatím do väzby na žiadosť generálneho prokurátora. Kičura je obvinený z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Keďže obvinený je sudcom s pozastaveným výkonom funkcie, musel vo veci väzby rozhodnúť aj Ústavný súd.

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry zadržali aj bývalého šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraja Kožucha. Mál byť ďalšou osobu dôvodne podozrivou zo spáchania korupčnej trestnej činnosti v rámci akcie Dobytkár.

Programové vyhlásenie vlády podľa expremiéra Petra Pellegriniho nereflektuje na aktuálnu krízovú situáciu v súvislosti s pandémiou a nestavia si ciele do budúcna.

Poslankyňa za liberálov a predsedníčka parlamentného zdravotníckeho výboru Jana Cigániková (SaS) si dupla nožičkou. Nepáči sa jej, že nepresadila v programovom vyhlásení vlády jednu vec.

Fico rebelke Cigánikovej: Hlavne si nesťahuj nohavičky! Tá sa pridáva k Smeru, potopí programové vyhlásenie

Zahraničie

Svetová zdravotnícka organizácia trvá na tom, že pandémiu infekčnej choroby COVID-19 vyhlásila za stav globálnej zdravotnej núdze v čase primeranom na to, aby sa jednotlivé krajiny mohli pripraviť a naplánovať svoju reakciu. Vo svete je evidovaných 2 milióny 605 tisíc pozitívne testovaných a 182 tisíc obetí.

Združenie tureckých zdravotníkov obvinilo vládu, že nie je schopná dostatočne ochrániť lekárov bojujúcich proti pandémii. Stalo sa tak po tom, ako si korona za posledný mesiac vyžiadalo životy 24 zdravotníkov.

Starosta mestskej časti Praha 6 Ondřej Kolář dostal v súvislosti s odstránením sochy maršala Koneva policajnú ochranu. Stalo sa tak už druhýkrát od vypuknutia tejto kauzy. Pod policajnou ochranou sú tiež primátor Prahy Zdeněk Hřib a starosta pražskej mestskej časti Řeporyje Pavel Novotný, ktorý plánuje odhaliť pamätnú tabuľu členom Ruskej oslobodeneckej armády, známej ako vlasovovci.

Počasie

V noci na štvrtok hrozí v niektorých regiónoch Banskobystrického, Žilinského, Košického a Prešovského kraja mráz, ktorý môže ohroziť rozkvitnuté ovocné stromy, orechy aj vinič. Štvrtok ale bude príjemný slnečný s teplotou 15 – 21 stupňov. Správy dnes vybral a načítal Boris, ďakujeme, že nás počúvate.

Kde nás nájdete?

Každý podcast si môžete vypočuť online na našich webových stránkach, vo vybraných službách (Soundcloud, Spotify, iTunes či Google Podcasts) alebo si ich stiahnuť do svojho mobilu, tabletu či počítača.

Zároveň sa môžete prihlásiť na odber našich podcastov a vždy tak dostanete notifikáciu o nových dieloch.

Pre počúvanie podcastov online potrebujete mať pripojenie k internetu, ak si však naše relácie stiahnete do svojho zariadenia vopred, pri ich počúvaní už pripojenie nepotrebujete.

Vypočuť si podcast je naozaj jednoduché – môžete to spraviť vždy, keď máte chvíľku voľného času alebo sa nepotrebujete naplno sústrediť. Napríklad počas jazdy v električke, cvičení vo fitku či počas domácich prác. Počúvanie hovoreného slova podľa vedcov stimuluje mozog a je skvelým spôsobom, ako sa dozvedieť veľa užitočných a dôležitých informácií.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM