KAW Šport Ostatné športy

Vynovené priestory, ihrisko aj zmeny v gastronómii. Závodisko privíta sezónu viacerými novinkami

Návštevníkov Závodiska v Petržalke okrem zrekonštruovaných vstupov príjemne prekvapí aj takmer 500 metrov štvorcových novej zámkovej dlažby, ktorú skrášli živá kvetinová výzdoba.

Ilustračný obrázok k článku Vynovené priestory, ihrisko aj zmeny v gastronómii. Závodisko privíta sezónu viacerými novinkami
8
Galéria

Prichádza čas, kedy opäť po roku dámy vytiahnú klobúky a páni sa s poriadnou dávkou adrenalínu pustia do stávok na vytipovaných tátošov. Už počas najbližšieho víkendu (v nedeľu 7. apríla) odštartuje dostihová sezóna na petržalskom Závodisku.

Vstupenky po novom

Návštevníkov čaká okrem napínavých dostihov aj viacero noviniek. Aktuálne sa pracuje na rekonštrukcii hlavného vstupu, kde sa osádzajú nové turnikety. „S tým sa spája ja úplne nový systém predaja a kontroly vstupeniek, nakoľko ten pôvodný už nezodpovedal súčasným trendom. Záujemcovia si tak budú môcť kúpiť vstupenky on-line a nebudú musieť čakať v radoch pred Závodiskom,“ informoval Bratislava24 riaditeľ Závodiska Tomáš Zajac.

V novej sezóne sa rozšíri aj ponuka vstupeniek. Okrem jednorazového lístka si budú môcť návštevníci zakúpiť aj permanentky, a to buď na 5 dostihov, alebo celú sezónu. V prípade záujmu si bude možné zakúpiť si aj lóže, a to nielen na celú sezónu, ale aj na konkrétny dostihový deň.

Nové ihrisko aj gastrostánky

Návštevníkov Závodiska okrem zrekonštruovaných vstupov príjemne prekvapí aj takmer 500 metrov štvorcových novej zámkovej dlažby, ktorú skrášli živá kvetinová výzdoba.

Rodiny s deťmi poteší nové ihrisko, ktoré je dvakrát väčšie ako to pôvodné. Drobci sa tak môžu vyšatiť na viacerých herných prvkoch. Ihrisko môže verejnosť využívať aj mimo dostihových dní.

Nemenej zaujímavou novinkou je aj úprava gastronómie. Pribudnú nové gastrostánky, ktoré spĺňajú všetky hygienické normy. „Povinnosťou prevádzkovateľov týchto stánkov bude poskytovať nie len tradičné pokrmy, ktoré poznáte z minulých sezón, ale aj zdravé a bezmäsité jedlá od lokálnych dodávateľov tak, aby si každý návštevník prišiel na svoje,“ upresnil Tomáš Zajac.

Nielen pre vyvolených

Novinky sú pripravené aj pre majiteľov a trénerov dostihových koní. „Po minuloročnom zakúpení sauny pre jazdcov, sme tento rok vybudovali nový priestor na odovzdávanie cien, či rozšírili VIP zónu pri tribúne s lóžami. Odovzdávanie cien sa tak presunie do divácky oveľa atraktívnejších priestorov priamo v pedoku,“ dodáva Zajac.

Vo VIP zóne budú mať počas blížiacej sa sezóny, na rozdiel od predchádzajúcich rokov, majitelia lóží zabezpečený catering. Podľa slov riaditeľa Závodiska sa majiteľom lóže môže stať každý, kto o ňu prejaví záujem, či už priamo na Závodisku, alebo na webe.

Spomínané zmeny by sa len ťažko realizovali bez podpory zriaďovateľa Závodiska – Ministerstva pôdohospodárstva.

Jubilejná sezóna

Počas jubilejnej 40. sezóny, ktorá odštartuje v nedeľu, si môžu diváci vychutnať 16 dostihových dní v Bratislave a ďalšie v Topoľčiankach (2), Senici (1) a Šuranoch (1).

„Už dnes vieme, že záujem štartovať u nás prejavili, okrem slovenských stajní, aj zvučné dostihové mená zo zahraničia, ako sú Česko, Rakúsko, Maďarsko, či Nemecko. Veríme, že budú dostatočným lákadlom pre verejnosť, ktorá nájde v našich priestoroch zábavu aj oddych počas nedeľných dní,“ uzatvára Tomáš Zajac.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Novinky na Závodisku v Petržalke
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM