Ľubomír Hudačko Kultúra

Výročie úmrtia výnimočného speváka Queenu: Freddie Mercury zomrel pred 28 rokmi

Kto by nepoznal jeho zázračne silný hlas a charizmu? Freddie Mercury nadobudol popularitu snáď aj trikrát. Od jeho úmrtia uplynulo už 28 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Výročie úmrtia výnimočného speváka Queenu: Freddie Mercury zomrel pred 28 rokmi
Zdroj: Facebook skupiny Queen

Keď pred celou dekádou dozadu poskytla mama Freddieho Mercuryho rozhovor pre BBC, išlo o ojedinelú skutočnosť.

Spomenula, že doma z neho chceli ekonóma, alebo právnika. On to ale odmietol so slovami, že na to nie je tak múdry. Venoval sa preto hudbe a celý svet za to môže byť rád.

Zanechal totiž po sebe desiatky hitov s nezameniteľným prejavom a spôsobom spievania, ktorý nedokáže zopakovať len tak hocikto. Najmä jeho rozsah bol fenomenálny.

V nedeľu 24. novembra uplynie 28 rokov od momentu, keď tento svet Farrokh Bulsara opustil. Presne takto totiž znelo pravé meno rodáka zo Zanzibaru.

Zároveň uplynulo 44 rokov od vydania albumu A night at the opera s hitmi ako Bohemian Rhapsody, či Love of my life.

Freddieho popularita mala azda až trojfázový sled. Nadobudol ju počas kariéry, potom po smrti a ešte aj vlani po uvedení filmu s rovnomenným názvom najzásadnejšej piesne Queenu.

Ten získal 4 Oscarov a pieseň na sociálnej sieti YouTube vďaka tomu postupne prekročila hranicu 1 miliardy prehratí. V septembri 2019 by sa rodák zo Zanzibaru dožil 73 rokov. Zomrel ako 45-ročný v roku 1991 na AIDS.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM