Krimi

Vyšetrovanie tragickej nehody na R1. Polícia prosí svedkov o pomoc

Nehoda, pri ktorej zahynuli dvaja ľudia a viacerí sa zranili, sa stále vyšetruje. Policajti prichádzajú s výzvou.

Ilustračný obrázok k článku Vyšetrovanie tragickej nehody na R1. Polícia prosí svedkov o pomoc
22
Galéria

Polícia v Banskej Bystrici vyšetruje tragickú dopravnú nehodu, ktorá sa stala v pondelok (23.4.) krátko po 15:00 na ceste R1 v katastri obce Badín, v smere od Banskej Bystrice na Zvolen.

„V súvislosti s vyšetrovaním tejto dopravnej nehody žiadame vodičov, ktorí v čase dopravnej nehody prechádzali rýchlostnou cestou R1 a priebeh nehody majú zaznamenaný na auto kamere, aby tento záznam poskytli polícii. Prípadne akékoľvek informácie, ktoré nám pomôžu nehodu objasniť. Svedkovia sa môžu ozvať telefonicky na t. č. 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová..

„Pri dopravnej nehode došlo k zrážke diaľkového autobusu Mercedes Benz, ktorý viedol 52-ročný vodič z Topoľčian a jazdnej súpravy zloženej z ťahača Scania a návesu, ktorú viedol 66-ročný vodič z Poľska. K nehode došlo tak, že vodič autobusu jazdiaci v smere na Zvolen z doposiaľ nezistených príčin, svojou prednou pravou časťou narazil do zadnej ľavej časti jazdnej súpravy, ktorá z dôvodu krátkodobej poruchy stála na pravej krajnici a v momente, keď sa táto po odstránení poruchy rozbiehala pravou krajnicou, došlo k zrážke,“ pokračovala hovorkyňa.

„Pri dopravnej nehode došlo k usmrteniu dvoch osôb sediacich v autobuse a to 44-ročného muža z Bratislavy a 29-ročnej ženy z Rakytoviec v okrese Banská Bystrica. Pri nehode 4 ženy vo veku 36 rokov (Trnava), 40 rokov (Žiar nad Hronom), 67 rokov (Šaľa) a 67 rokov (Hliník nad Hronom) utrpeli ťažké zranenia. Pri nehode sa sedem osôb zranilo ľahko, z toho päť žien a dvaja muži, vrátane vodiča autobusu,“ povedala Faltániová.

Ako ďalej uviedla policajná hovorkyňa, požitie alkoholu u vodičov bolo vylúčené vykonaním dychovej skúšky. „Škoda na autobuse a na jazdnej súprave je odhadnutá na 40-tisíc eur. Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie pre prečin všeobecné ohrozenie a do vyšetrovania boli pribratí aj znalci z odboru súdneho lekárstva a cestnej dopravy. V dôsledku dopravnej nehody bola cesta R1 v smere od Banskej Bystrice na Zvolen uzatvorená až do 00.30,“ dodala Faltániová so slovami, že dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z miesta nešťastia!

Zrážka kamióna a autobusu
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM