TOS Cestovanie

Vyzradené TAJOMSTVO hotela o upratovaní: Platí heslo, že izba má vyzerať čisto, NIE byť čistá!

Nikdy neviete, či sa týmto heslom neriadi aj práve váš vybraný hotel. Toto sú veci, ktoré by ste si v izbe mali pre každý prípad sami vyčistiť.

Ilustračný obrázok k článku Vyzradené TAJOMSTVO hotela o upratovaní: Platí heslo, že izba má vyzerať čisto, NIE byť čistá!
Zdroj: Unsplash.com

Blogerka a cestovateľka Anna Augustyniak sa na Instagrame podelila o svoj poznatok zo sveta hotelov. Keď dala táto Poľka pred niekoľkými rokmi výpoveď v práci, odišla do Škótska, kde si vyskúšala prácu v hotelovom bare. Stala sa kolegyňou svojho rodáka, ktorý mal na starosti bazén, predtým však v rovnakom hoteli upratoval.

Len naoko?

„Keď som žasla nad krásou a čistotou nášho hotela, zrazu predo mnou vyslovil slová, ktoré mi navždy zmenili život. Podľa jeho slov platí heslo, že hotelová izba by mala vyzerať čisto, nie byť čistá," uviedla Anna.

Kolega jej vysvetlil, že tento prístup k upratovaniu nie je kvôli lenivosti, ale kvôli nedostatku času.

Ako to vyzerá v praxi? „Po výmene obliečok zoberú špinavú obliečku na vankúš a rýchlo ňou vyčistia všetko naokolo. Rôzne dekoračné vankúše sa perú raz do roka. Také diaľkové ovládače nečistia vôbec,“ uviedla cestovateľka príklady, ktoré sa dozvedela v rozhovore.

Rôzne skúsenosti

Pod jej príspevkom sa strhla veľká diskusia a komentujúci pridávajú svoje osobné skúsenosti alebo info z hotelového zákulisia od svojich známych.

Z toho celého môžeme vyvodiť záver, že každý hotel má k upratovaniu iný prístup a veľa záleží aj od konkrétneho zamestnanca. Málokedy si však môžete byť na sto percent istý, že spomínané heslo sa vami vybraného hotela netýka.

Čo by ste preto mali urobiť pri ubytovaní sa? Článok pokračuje na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM