Technológie

Vzácna návšteva: Na Slovensko prišiel najmladší expert na umelú inteligenciu na svete

Na Slovensko prišiel najmladší expert na umelú inteligenciu (AI) na svete. Pätnásťročný Kanaďan Tanmay Bakshi sa v pondelok stretol s vedúcim Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) Patrikom Krauspem.

Ilustračný obrázok k článku Vzácna návšteva: Na Slovensko prišiel najmladší expert na umelú inteligenciu na svete
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Bakshi sa počas svojej návštevy na Slovensku zúčastnil na konferencii Value-Driven AI, ktorá sa konala pod záštitou ÚPVII a Zastúpenia Európskej komisie. TASR o tom informovalo oddelenie komunikácie podpredsedu vlády.

„Umelá inteligencia sa považuje za najprelomovejšiu digitálnu technológiu, pričom môže výrazne zlepšiť život ľudí a priniesť veľké výhody spoločnosti, ako aj priemyslu. Ide napríklad o zlepšenie zdravotníckej starostlivosti, účinnejšiu verejnú správu, bezpečnejšiu dopravu či efektívnejšie súdnictvo,“ povedal Krauspe.

Podujatie zorganizovala Americká obchodná komora v SR (AmCham) v spolupráci so slovenským centrom pre výskum umelej inteligencie slovak.AI. Cieľom platformy slovak.AI je využiť potenciál umelej inteligencie na podporu hospodárskeho rastu na Slovensku.

„Rozvoj umelej inteligencie je pre ďalšie napredovanie Slovenska kľúčový,” uviedol prezident AmCham a člen Správnej rady slovak.AI Gabriel Galgóci.

Tanmay Bakshi sa programovaniu venuje od svojich piatich rokov.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

V súčasnosti na svojom YouTube kanáli uverejňuje návody, ako vyvíjať webové aplikácie či kódovať, a vyvíja systém pre ľudí trpiacich Rettovým syndrómom, ktorý im má pomôcť hovoriť. Jeho cieľom je cez svoje knihy a semináre pomôcť programátorom naučiť sa, ako kódovať a inovovať.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné b

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM