Správy Rôzne

Vzdelávacie poukazy pokračujú aj tento rok: Zaplatiť nimi môžete mimoškolské aktivity

Mimoškolskú aktivitu detí môžu rodičia uhradiť aj prostredníctvom vzdelávacieho poukazu. Ten má do konca kalendárneho roka nezmenenú hodnotu, a to 3,20 eura na mesiac.

Ilustračný obrázok k článku Vzdelávacie poukazy pokračujú aj tento rok: Zaplatiť nimi môžete mimoškolské aktivity
Zdroj: TASR

Pred začiatkom nového školského roka 2019/2020 to v rozhovore pre TASR potvrdila ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová (nominantka SNS).

„Na tento rok je stanovená hodnota vzdelávacieho poukazu v sume 32 eur a mala by vykryť zhruba 60 hodín činnosti vo vzdelávacích alebo záujmových krúžkoch. Ministerstvo tým podporuje všetky deti v záujmovej činnosti a šetrí rodinný rozpočet,“ priblížila Lubyová.

Vzdelávacie poukazy vydávajú svojim žiakom školy najneskôr do 10. septembra. Poukazy prijímajú poskytovatelia záujmového vzdelávania do 25. septembra.

V septembri 2018 bolo vydaných približne 680 000 vzdelá­vacích poukazov a prijatých naspäť bolo takmer 560 000 kusov. „Celkovo sa náklady na toto opatrenie ročne pohybujú vo výške 18 miliónov eur,“ poznamenala Lubyová.

Údaje k septembru 2019 budú známe až po skončení zberu dát.

Vzdelávací poukaz je osobitný ročný príspevok štátu na záujmové vzdelávanie školskými zariadeniami v hodnote 32 eur (3,20 eur mesačne).

Tieto poukazy sú vydávané každému žiakovi a využiť ich môžu na akýkoľvek záujmový krúžok. Nezáleží, či je zriaďovateľom škola, alebo súkromná osoba.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM