Šport Futbal

Yilmaz plánuje návrat už v septembri: V šatni sa cíti ako nový hráč

Rakúsky futbalista Kubilay Yilmaz už trénuje a v najbližších týždňoch plánuje návrat do zostavy účastníka Fortuna ligy Spartaka Trnava.

Ilustračný obrázok k článku Yilmaz plánuje návrat už v septembri: V šatni sa cíti  ako nový hráč
10
Galéria
Zdroj: TASR

Futbalista to potvrdil v rozhovore pre oficiálnu klubovú stránku. Dvadsaťtriročný útočník nastúpil v červeno-čiernom drese naposledy v máji. Pre problémy s chrbtom neabsolvoval letnú prípravu. „Nemohol som trénovať. Iba individuálne, čo je úplne iná záťaž," povedal Yilmaz.

„Ešte si netrúfam na celú tréningovú jednotku v plnej záťaži, ale verím, že postupne sa to bude zlepšovať. Cítim ešte kondičné nedostatky, na tom potrebujem popracovať,“ do­dal.

Yilmaz naznačil, že na súťažné stretnutie by mohol nastúpiť približne v polovici septembra. „Ak sa bude všetko vyvíjať podľa predpokladov, tak koncom mesiaca by som mohol začať ‚makať‘ naplno. Po dvoch týždňoch v plnej záťaži s mužstvom by som mohol skúsiť naskočiť do zápasového rytmu.“

Najlepší strelec Trnavy v minulom ročníku si nemohol nevšimnúť zmeny, ktorými úradujúci víťaz Slovnaft Cupu v uplynulom období prešiel, no o odchode nehovorí. „Cítim sa v šatni trocha ako nový hráč. Máme iného trénera a veľa nových hráčov, no klub je stále ten istý, nevnímam to dramaticky. Mám ešte zmluvu v Trnave a rád by som pokračoval v spolupráci a hral v červeno-čiernom drese,“ dodal Yilmaz.

Foto: ilustračné

Kubilay Yilmaz
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM