Rastislav Búgel Zo zahraničia

Youtuber vyskočil z lietadla a nechal ho SPADNÚŤ: Chcel zaujať, pôjde do väzenia! VIDEO

Mladý youtuber chcel zvýšiť sledovanosť. Natočil sa pri skoku z lietadla, ktoré nechal zámerne havarovať. Napokon sa postavil pred súd.

Ilustračný obrázok k článku Youtuber vyskočil z lietadla a nechal ho SPADNÚŤ: Chcel zaujať, pôjde do väzenia! VIDEO
Zdroj: Twitter.com/Collin Rugg

30-ročný youtuber Trevor Jacob chcel získať rekordnú sledovanosť. Vyskočil z lietadla, ktoré nechal havarovať a všetko natočil na video. Sám sa na zem bezpečne dostal padákom. Incident sa stal ešte v decembri 2021 a Trevor vtedy tvrdil, že lietadlo malo poruchu a preto vyskočil.

Bol to zámer

Mladíka okamžite začali vyšetrovať. Už od začiatku bolo úradom divné, že muž mal od začiatku letu na chrbte padák a von vyskočil so selfie tyčou v ruke.

Vyšetrovanie neskôr potvrdilo, že nešlo o žiadnu nehodu a Trevor mal od začiatku v úmysle nechať lietadlo havarovať. „Nemal v úmysle dostať sa do cieľa, ale namiesto toho plánoval vyskočiť počas letu a nakrútiť, ako padá padákom k zemi a nasnímať aj lietadlo, ktoré klesalo až havarovalo,“ uviedla americká prokuratúra.

Snažil sa to ututlať

Začiatkom tohto roka sa priznal, že išlo o úmysel. Informoval o tom portál BBC.

Potvrdil, že video vzniklo na základe sponzorskej spolupráce s výrobcom rôznych puzdier a peňaženiek.

Muž „nehodu“ nahlásil príslušným úradom, ktoré mu nariadili zabezpečiť trosky. Trevor však tvrdil, že nevie, kde sa nachádzajú. Na miesto nehody sa napriek tomu vrátil a vrak odstránil. Chcel sa tým vyhnúť vyšetrovaniu.

Originálne video už na YouTube nenájdete. Pred odstránením malo viac ako 3 milióny pozretí. Trevor nedávno uzavrel dohodu o vine a treste. Súd ho poslal na 6 rokov za mreže.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/Collin Rugg
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM