Zo Slovenska

Z Košíc sa opäť lieta do obľúbenej destinácie: Priamu linku obnovili po dvoch rokoch

Priama linka bude zatiaľ lietať dvakrát týždenne. Po čase sa frekvencia letov zvýši.

Ilustračný obrázok k článku Z Košíc sa opäť lieta do obľúbenej destinácie: Priamu linku obnovili po dvoch rokoch
Zdroj: TASR/DPA

Letecká spoločnosť Eurowings, člen skupiny Lufthansa, sa vrátila na linku Košice – Düsseldorf na Veľký piatok (15. 4.). Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Thomas Dworschak uviedol, že linka bude prevádzkovaná do konca mája dvakrát týždenne – pondelky a piatky.

Od júna sa frekvencia letov zvýši na trikrát týždenne, pribudnú nedeľné lety. „Odlety sú plánované vždy v popoludňajších hodinách,“ dodal.

Dobré správy

Spojenie východného Slovenska s metropolou nemeckej spolkovej krajiny Severné Porýnie – Vestfálsko prináša podľa riaditeľa množstvo príležitostí pre podnikateľský sektor na oboch stranách. Taktiež výrazne približuje turistické atraktivity Košického i Prešovského samosprávneho kraja pre nemeckých cestovateľov.

„V neposlednom rade je výbornou správou pre početnú slovenskú komunitu žijúcu nielen priamo v Düsseldorfe, ale aj v okolitých mestách Kolín nad Rýnom, Dortmund, Essen, Wuppertal či v neďalekom Holandsku, ktoré je veľmi dobre dostupné verejnou dopravou,“ upozornil Dworschak.

Prečítajte si tiež

Ekologickejšie lietadlo

Spádová oblasť letiska v Düsseldorfe je podľa neho obrovská a návrat tejto linky je prísľubom pre rozvoj cestovného ruchu, obchodu i medzinárodnej spolupráce rôzneho druhu medzi východným Slovenskom a Severným Porýním – Vestfálskom.

„Zaujímavosťou je, že linka bude prevádzkovaná v Košiciach nielen lietadlami typu Airbus A319 a A320, ale aj Airbusom A220, ktorý patrí medzi najmodernejšie civilné lietadlá súčasnosti,“ zdôraznil Dworschak. Dodal, že letecký dopravca ho má prenajaté od litovskej spoločnosti Air Baltic a má kapacitu 145 sedadiel.

V porovnaní s ostatnými lietadlami v rovnakej kategórii spotrebuje o 20 percent menej paliva, produkuje o 50 % menej emisií oxidov dusíka a je štyrikrát tichšie. Premiérovo sa v Košiciach predstavilo už na prvom piatkovom lete obnovenej linky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM