Prokop Slováček Správy Regióny

Z REGIÓNOV: Nové ulice v hlavnom meste majú svoje mená, skanzen nové jablone

Rozpínajúca sa Bratislava dostala nové ulice, Tatranci uzavreli svoje i naše veľhory, auto v Považskej Bystrici takmer zbúralo futbalový štadión.

Ilustračný obrázok k článku Z REGIÓNOV: Nové ulice v hlavnom meste majú svoje mená, skanzen nové jablone
Zdroj: Dnes24.sk

Novovzniknuté ulice v bratislavských mestských častiach Ružinov, Devín, Záhorská Bystrica, Petržalka, Vajnory a Karlova Ves už majú svoje názvy. Tento týždeň im ich schválili bratislavskí mestskí poslanci. V hlavnom meste tak od 1. decembra pribudnú ulice ako Pri letisku, Pri lesostepi, Nad záhradami či Oranžová.

Vihorlatské múzeum (VM) v Humennom v spolupráci s Arborétom v poľských Bolestraszyciach rozbehlo medzinárodný projekt. Jeho cieľom je opätovné rozšírenie starých lokálnych odrôd jabloní. Jednu z nich v piatok symbolicky zasadili v miestnom skanzene.

Letná sezóna v Tatrách je definitívne minulosťou. Z dôvodu ochrany tatranskej prírody, najmä kamzíka a svišťa, bude v Tatranskom národnom parku od 1. novembra platiť sezónna uzávera časti turistických chodníkov. Tie ostanú uzavreté až do 15. júna 2017.

Kuriózna nehoda sa udiala v považskobys­trickom športovom areáli. Auto urobilo dieru do športového areálu v Považskej Bystrici… Ako sa to stalo?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM