Erik Bojničan Zo Slovenska

Z rokovania vlády: Slovenskí vojaci sa zúčastnia medzinárodného tankového cvičenia v Nemecku

Slovenských vojakov čaká počas prvého polroka tohto roku viacero cvičení v zahraničí. Približne 40 príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR spolu s technikou vycestuje v máji do Nemecka, kde sa uskutoční medzinárodné tankové cvičenie Tank Challenge.

Ilustračný obrázok k článku Z rokovania vlády: Slovenskí vojaci sa zúčastnia medzinárodného tankového cvičenia v Nemecku
Zdroj: TASR

Vyplýva to z návrhu na vyslovenie súhlasu s prítomnosťou zahraničných vojsk na území SR a vyslaním slovenských vojakov do zahraničia na účel vojenských cvičení, ktorý dnes odsúhlasila vláda.

Ďalší slovenskí vojaci napríklad vycestujú do Maďarska, kde prebehne spoločné cvičenie vojenských potápačov. Ďalších približne desať vojakov sa zúčastní súťaže ostreľovačov v Českej republike. V akcii budú aj piloti vrtuľníkov. Tí si pôjdu v apríli precvičiť do Rakúska lietanie v horskom prostredí. Vojaci zo špeciálnych síl zas pôjdu v máji do Poľska, kde budú spolu s vojakmi iných krajín precvičovať taktické postupy.

Naopak, do slovenských výcvikových stredísk prídu cvičiť zahraniční vojaci. Do Zemianskych Kostolian, kde sa uskutoční cvičenie s toxickými chemickými látkami, prídu vojenskí chemici z Belgicka, Rakúska, USA, Českej republiky či Francúzska. Americkí a poľskí vojaci napríklad prídu cvičiť do Centra výcviku Lešť. V prvom prípade príde do výcvikového strediska okolo 20 vojakov amerických špeciálnych síl. V druhom prípade budú poľskí vojaci precvičovať boj v zastavanom priestore. V dvoch turnusoch počas júna sa ich tu vystrieda približne 100.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM