Rastislav Búgel Politika

Za Flašíkom († 66) smúti aj Boris Kollár: Mám hrču v krku a slzy mi tečú po tvári

Po boji s ťažkou chorobou vo veku 66 rokov zomrel známy podnikateľ Fedor Flašík. Za priateľom smúti aj Boris Kollár.

Ilustračný obrázok k článku Za Flašíkom († 66) smúti aj Boris Kollár: Mám hrču v krku a slzy mi tečú po tvári
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , TASR/Dano Veselský

V pondelok 22. apríla zomrel známy slovenský podnikateľ Fedor Flašík. 66-ročný Flašík bojoval s rakovinou lymfatických uzlín. V posledných týždňoch ochorenie udrelo v plnej sile.

Podnikateľ približne dva týždne strávil v umelom spánku na ARO v ružinovskej nemocnici. Podľa portálu noviny.sk ho neskôr napojili na mimotelový obeh a previezli do pražskej nemocnice Motol, kde naposledy vydýchol.

Strach o priateľa

Jedným z priateľov Fedora Flašíka bol aj Boris Kollár. Ten po prevalení správ, že podnikateľ bol vo vážnom stave, neskrýval strach. „Veľmi sa o neho bojím a želám mu, aby tento ťažký boj zvládol. Nikdy o svojom zdravotnom stave nehovoril a nedal na sebe nič znať,“ povedal Kollár ešte začiatkom apríla.

Dojímavý odkaz do neba

Kollára správa o smrti kamaráta mimoriadne zasiahla. „Fedko, tento status sa mi píše veľmi ťažko. Mám hrču v krku a slzy mi tečú po tvári. Čo sa k tomu dá napísať? Veľmi som sa o teba bál, pomôcť som ti nemal ako, tak som sa za teba modlil. Prežil som s tebou krásne chvíle. Nebol si kamarát na jednu večeru, ale na celý život,“ napísal bývalý predseda parlamentu na sociálnej sieti.

„Naše rozhovory o živote, politike, ale aj čas strávený na mori. Sú to nezabudnuteľné chvíle, fragmenty života a ja kvôli nim môžem odpovedať, ak sa niekto opýta, aký si mal život. Tak odpoveď bude, skvelý a to aj vďaka tvojim čriepkom v ňom. Veľmi budeš chýbať kamarát… Teraz už len plačem,“ dodal Boris Kollár.

Smútiaca bývalá manželka

Odkaz pridala aj Flašíkova bývalá manželka Monika Beňová. „Odpočívaj v pokoji Fedi. Navždy ostaneš v našich spomienkach ako dobrý a milý človek s veľkým a spravodlivým srdcom. Myslíme na tvojich najbližších a vyjadrujeme im úprimnú sústrasť,“ napísala na Facebooku.

Spomínajú aj ďalší

Na správu reagoval aj Robert Fico. „S Fedorom odchádza jeho bohémstvo, zmysel pre humor, ako aj mnohé nápady, ktoré sme často využívali v praktickom politickom živote. Spolupracovali sme od roku 1998 a musím potvrdiť, že na Slovensku patril k špičke v oblasti politického marketingu. Vyjadrujem celej rodine Fedora úprimnú sústrasť. A Tebe, Fedor odkazujem toto. Ak si veril, že na konci života je len čiarka alebo pomlčka, tak pokračuj vo svojich bláznovstvách, nech sa všetci chytajú za brucho a plačú od smiechu, ako sa nám často pri Tebe stávalo. Ak si bol stotožnený s tým, že za životom je len bodka, tak odpočívaj v pokoji,“ napísal.

„Fedor Flašík budeš mi chýbať. Česť Tvojej pamiatke. Toľko sme odkladali ten golf, že si ho už spolu nezahráme,“ uviedol Andrej Danko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM