Zo Slovenska

Za teplo si tento rok PRIPLATÍME! Vyskúšajte skvelé RADY a UŠETRITE

Vykurovacia sezóna sa rozbieha a Slováci opäť siahnu hlbšie do svojich peňaženiek. Pozrite si rady, ktoré vám pomôžu ušetriť.

Ilustračný obrázok k článku Za teplo si tento rok PRIPLATÍME! Vyskúšajte skvelé RADY a UŠETRITE
Zdroj: Freepik.com/wirestock , Freepik.com/freepik

Viaceré teplárne v rôznych kútoch Slovenska už spustili vykurovaciu sezónu. Teplo v domoch a bytoch však tento rok môže prevetrať naše peňaženky.

Ako informoval portál tvnoviny.sk, tohtoročné ceny oproti vlaňajším stúpli o 10 až 15 percent.

„Pri rastúcich cenách za teplo je dôležité, na akú teplotu chcete vyhrievať svoje bývanie a ako dobre je obydlie zateplené. A kľúčová je aj dĺžka samotnej vykurovacej sezóny,“ píše server a dodáva, že tento rok môžeme očakávať aj prerušovanú vykurovaciu sezónu, kedy sa bude kúrenie počas teplých dní vypínať.

Hľadajú alternatívne riešenia

Tohtoročná vykurovacia sezóna odštartovala v severných mestách ako Martin a Žilina. Postupne sa k nim pridávajú aj južnejšie regióny. Keďže teplota klesla tiež na východe, kúriť sa už začalo aj v Košiciach.

Nakoľko cena tepla rastie, snažia sa hľadať aj alternatívne zdroje. „Košičanov aktuálne po vyše dvoch dekádach sľubov hreje reálna predstava vykurovania pomocou geotermálnej energie z vrtov pri Ďurkove. Prvé domácnosti by ju mali začať využívať už o dva roky. Neskôr by mohla zásobovať teplom až polovicu Košíc,“ informuje portál.

Ako ušetriť na kúrení? Užitočné rady nájdete na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM