han Krimi

Za VYHRÁŽKY prezidentke a ministerke mu hrozí 10 rokov: Pre muža si prišlo komando! VIDEO

Polícia obvinila 64-ročného muža zo Svidníka, ktorý sa v anonymných listoch vyhrážal prezidentke Zuzane Čaputovej aj ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí).

Ilustračný obrázok k článku Za VYHRÁŽKY prezidentke a ministerke mu hrozí 10 rokov: Pre muža si prišlo komando! VIDEO
Zdroj: Facebook.com/Zuzana Čaputová , Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky , TASR/Jaroslav Novák

Muž mal hlave štátu a šéfke rezortu justície zaslať dve anonymné zásielky v septembri a koncom minulého roka. Obsahom boli vyhrážky a vydieranie. So súhlasom prokurátora za súčinnosti bratislavských a prešovských policajtov pohotovostného policajného útvaru koncom týždňa podozrivého muža vo Svidníku zaistili.

Prišli si pre neho

„V priestoroch jedného z bytov vo Svidníku vykonali bratislavskí kriminalisti aj domovú prehliadku, v rámci ktorej boli zaistené čisté obálky, písacie potreby, dva notebooky, nosiče dát, tri mobilné telefóny a viacero listín s rukou písaným textom. Všetky zaistené veci boli zaslané na expertízne skúmanie,“ informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

„Odosielateľ anonymného listu nemôže zostať neznámy, keď zašle list, ktorý obsahuje vyhrážky, alebo keď obsahom vydiera osobu adresáta. Osoba, ktorá chcela pôvodne zostať anonymná musí znášať následky svojho konania. Polícia prostredníctvom operatívno-pátracej činnosti a následného expertízneho skúmania dokázala stotožniť osobu, ktorá výhražný list zaslala,“ píše polícia na Facebooku, kde je video zo zadržania.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM