Tlačové správy

Zabehali sme si s Lenkou Poláčkovou

Lenka Poláčková chce ako prvá Slovenka v histórii zdolať Mount Everest bez kyslíka a Fond pre budúcnosť športu spolu s ultrašportovkyňou v rámci záverečnej prípravy zorganizoval milé podujatie Zabehaj si s Lenkou.

Ilustračný obrázok k článku Zabehali sme si s Lenkou Poláčkovou
6
Galéria
Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu

Životnú výzvu herečky, moderátorky a ultratrailovej bežkyne sme vám už predstavili.

Akcia dopadla na výbornú a teraz vám z nej prinášame niekoľko postrehov. Lenka spoločne s jej postupne sa meniacimi fanúšikmi krúžila na Kolibe od 10:00 do polnoci. Dokopy nabehala fantastických 80 km s prevýšením vyše 5000 metrov. Pre takmer každého nedosiahnuteľný výkon bol pre ultrabežkyňu pohodový tréning s príjemnými rozhovormi.

Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu

„Bola mojou inšpiráciou pri chudnutí“

Na podujatí, ktorého sa zúčastnil maximálny počet bežcov (50), vládla doslova a do písmena rodinná atmosféra plná vďaky z oboch strán. Lenka bola nesmierne rada, že ju prišlo povzbudiť toľko kamarátov a známych, kdežto spolubežcom vliala ultrabežkyňa množstvo motivácie dávno predtým. Presne, ako je to v prípade Moniky. „Lenku sledujem približne tri roky. Bola mojou veľkou inšpiráciou, keď som chudla. Aj vďaka nej som zhodila 66 kíl. Keď sa mi nechcelo, tak som si len pozrela jej príspevky na sociálnych sieťach. Videla som, čo všetko prebehla a následne som si vždy povedala, že idem aj ja.“

Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu

Beh v rodinnej atmosfére

Ani Tatiana nebola menej vrúcnejšia. „S Lenkou sa poznám od konzervatória, na strednej škole sme spolu študovali herectvo. Pri porovnaní som začala bežať skôr, ale Lenka do toho šla intenzívnejšie, a preto sa jej takto darí. Veľmi jej fandím! Prišla som sem, aby som sa po dvoch tehotenstvách vrátila k intenzívnejšiemu behu, aby som ju videla a pospomínala na všetky behy, čo sú za nami.“ Hviezda dňa, ktorá stála na nohách nepretržite 14 hodín, každého nového bežca nadšene privítala a dojímavé boli aj rozlúčky. Nič na tom nemenili ani postupne pribúdajúce kilometre a odbehané hodiny.

Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu

Lenka po návrate z Everestu prerozdelí 20 000 €

Príjemná atmosféra bola určite na mieste. Herečka, moderátorka a ultrabežkyňa v jednom zakaždým spája, pre nás nadľudské, výkony s pomocou tým, ktorí to najviac potrebujú. Na behu sa počítal každý jej kilometer a rovnako kilometer jej podporovateľov. Nabehaných bolo dokopy viac ako 1190 km, ktoré Fond pre budúcnosť športu odmenil sumou 20 000 €. Za spoločne nabehané kilometre Lenka po návrate z Mount Everestu nazbieranú sumu prerozdelí športovcom, ktorí svoje súťažné video nahrali a ešte nahrajú na stránku www.nikefondsportu.sk. „Bola tu veľmi príjemná atmosféra a pohodové tempo. Človek nie je rozbitý ako keby to boli preteky. Pre mňa to boli nesmierne milé stretnutia s fajn ľuďmi. Úplne inak ubieha čas, keď sa človek porozpráva a hlavne každý nový bežec priniesol novú energiu. Veľmi som si to užívala a bol to príjemne strávený čas.“

Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu

Prihláste sa do Fondu aj vy!

Lenka svojej ceste na Everest verí. „Ak však aj vy veríte tej svojej, vôbec sa nemusí jednať o najvyšší vrch sveta, tak prihláste svoj športový projekt a kľudne aj bláznivý, do Fondu pre budúcnosť športu,“ odkázala na záver. Vaše prihlásené video tentokrát nemusí odmeniť len porota Fondu, ale ako ste sa dozvedeli z článku, tak po návrate z Everestu si vás môže vybrať aj Lenka. Prajeme veľa šťastia!

Celú cestu Lenky Poláčkovej na Mount Everest môžete sledovať na webe https://nikefondsportu.sk/…vojej-ceste/ a rovnako na sociálnych sieťach Fondu pre budúcnosť športu.

Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM