Futbal

Zábery z jeho otvorenia: Tak toto je on, nový futbalový stánok v Humennom

V Humennom dnes slávnostne otvorili obnovený futbalový štadión na Chemlonskej ulici. Zoznámte sa s ním prostredníctvom fotogalérie.

Ilustračný obrázok k článku Zábery z jeho otvorenia: Tak toto je on, nový futbalový stánok v Humennom
50
Galéria

V roku 2015 odštartovala komplexná rekonštrukcia futbalového štadióna v Humennom. Starý štadión bol kompletne zbúraný. A práve dnes bol ukázaný svetu nový futbalový stánok, ktorý ho nahradil.

Z čoho pozostáva?

Okolo trávnika sú dve nové tribúny, ktoré poskytol Slovenský futbalový zväz. Celková kapacita je 1 806 miest na sedenie. „V prípade zvýšeného záujmu o futbal v meste, by radnica zvážila prístavbu, vďaka ktorej by sa rozšírila kapacita a takisto aj doplnilo umelé osvetlenie,“ uviedla radnica na margo toho.

Na štadióna vyrástla tiež hlavná prevádzková budova, zložená z prvého poschodia, na ktorom sa nachádza: WC, umývareň, šatňa domácich, miestnosť trénera, chodba (rozcvičovňa), kotolňa, dopingová miestnosť (WC, vyšetrovňa, čakáreň), miestnosť pre upratovačky, mix zóna – zástupcovia médií, ošetrovňa (prvá pomoc), miestnosť delegátov, šatňa – rozhodcovia, chodba (rozcvičovňa), šatňa hostí, WC a umývarka.

Na druhom poschodí je konferenčná miestnosť, občerstvenie pre médiá, WC muži, WC ženy, miestnosť pre upratovačky, televízne štúdio, velín – kontrolná miestnosť, kancelária, kuchynka, bar, VIP miestnosť.

Zdroj: Dnes24.sk

V doplnkových budovách sa nachádza bufet, WC pre mužov, ženy a imobilných, miestnosť pre upratovačky a miestnosť prvej pomoci a dve pokladne. Pri trávniku sú namontované ochranné siete, konštrukcia na reklamnú plochu a svetelná tabuľa.

Týmto to nekončí

Vedľa futbalového štadióna začne radnica ešte v tomto roku aj s výstavbou futbalového ihriska s umelým trávnatým povrchom. Pôjde o združenú investíciu Prešovského samosprávneho kraja s mestom Humenné a Slovenským futbalovým zväzom. „Cieľom je, aby sa kolaudácia ihriska stihla ešte tento rok a mohli ho už počas zimnej prípravy využívať seniori a všetky mládežnícke tímy Futbalového klubu Humenné,“ doplnila radnica.

Pozrite si nový futbalový stánok OBRAZOM prostredníctvom priloženej fotogalérie a videa.

…V piatok a sobotu prebieha jeho veľkolepé slávnostné otvorenie. A návštevníkov čaká bohatý kultúrno-spoločenský a športový program. Preštudovať si ho môžete tu.

VEĽKÁ FOTOGALÉRIA: Nový futbalový štadión v Humennom sa dočkal otvorenia!
50
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM