Cestovanie

Zabudnite na detský plač v lietadle: Aerolínie zavádzajú zónu len pre DOSPELÝCH

Aerolínie pripravujú novinku, ktorá poteší všetkých, ktorí si chcú užiť ničím a nikým nerušený let.

Ilustračný obrázok k článku Zabudnite na detský plač v lietadle: Aerolínie zavádzajú zónu len pre DOSPELÝCH
Zdroj: Unsplash.com

Letecká spoločnosť Corendon Airlines informovala, že pripravuje zaujímavú novinku. Poteší všetkých, ktorým na palube lietadla vadí detský krik a plač. Na linke z Amsterdamu na karibský ostrov Curaçao plánuje zónu iba pre dospelých. Upozornil na to portál idnes.cz.

Oddelené miesta

Zadarmo to však nebude. Aerolínie si budú účtovať špeciálny príplatok. Zóna pre dospelých bude oddelená prepážkou a závesmi. Vstup budú mať povolení iba cestujúci vo veku nad 16 rokov.

Špeciálne oddelenie sa bude nachádzať v prednej časti lietadla a bude v ňom deväť nadmerných a 93 bežných sedadiel. Podľa vedúceho tureckých aerolínií má ísť o ideálne miesto pre biznis pasažierov, ktorí potrebujú pracovať v pokojnom prostredí.

Ostrá prevádzka by mala odštartovať už počas novembra.

Koľko to bude stáť?

„Cestujúci v tejto zóne sa nebudú musieť obávať, že ich v ich blízkosti budú vyrušovať plačúce či neposedné deti,“ uvádza portál.

Jednosmerná rezervácia bude stáť 45 eur. Ak budete chcieť pohodlné XL sedadlo, zaplatíte 100 eur. Let medzi Amsterdamom a ostrovom Curaçao trvá približne 10 hodín. Špeciálna zóna bude tvoriť asi štvrtinu celkovej kapacity lietadla Airbus A350–900.

Scott Keyes, zakladateľ portálu na vyhľadávanie leteniek, si myslí, že cena za rezerváciu špeciálnych sedadiel je nízka. Nápadu tak dáva šancu na úspech.

Podľa idnes.cz však nejde o prvú leteckú spoločnosť, ktorá niečo také vyskúšala. V Malaysia Airlines v roku 2012 zaviedli pravidlo, že na 70 miest v ekonomickej sekcii na hornej palube lietadiel Airbus A380 nepustia cestujúcich mladších ako 12 rokov. Neskôr od tohto pravidla upustili. Takúto špeciálnu sekciu má stále napríklad aj singapurská nízkonákladov­ka Scoot.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM