han Zo Slovenska

ZABUDNITE na letné počasie a chystajte si dáždniky: Blížia sa silné BÚRKY! Ale nie všade

Hneď na začiatku júna sa počasie výrazne pokazí. Ale nie na celom území Slovenska. Na východe bude teplejšie a slnečno, na západe to bude presný opak.

Ilustračný obrázok k článku ZABUDNITE na letné počasie a chystajte si dáždniky: Blížia sa silné BÚRKY! Ale nie všade
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prvé júnové dni už máme za sebou a okrem záveru víkendu, sme si mohli užívať slnečné lúče a už takmer letnú pohodu. Lenže, príde zmena! „Počasie na našom území je dnes rozdielne. Zatiaľ čo na východnom Slovensku panuje slnečné počasie bez zrážok s príjemnými teplotami, ktoré sa pohybujú až na hodnote okolo +25 °C, tak na západe aktuálne panuje veľmi odlišné počasie,“ uvádza portál imeteo.sk.

„Počasie tu totiž ovplyvňuje brázda nižšieho tlaku vzduchu, ktorá prináša oblačné a niekde aj upršané počasie. Teploty sú oveľa nižšie ako na východe krajiny a pohybujú sa zväčša do +19 °C,“ dodávajú odborníci na spomínanom webe.

Vypukne to

„V Podunajskej nížine sa zatiaľ vyskytuje slabší dážď, avšak v nasledujúcich hodinách bude zrážok výraznejšie viac. V noci sa nad naše územie začne od juhozápadu nasúvať výraznejšie zrážkové pole a pršať bude na väčšine západného Slovenska,“ informuje imeteo.sk a dodáva, že v pondelok by búrková činnosť mala doraziť aj do južných okresov Slovenska.

Podobne to bude vyzerať aj v noci z pondelka na utorok. Tam už meteorológovia avizujú výdatnejšie búrky.

„Slovensko má pred sebou výrazné zhoršenie počasia a predovšetkým západné Slovenska zasiahnu výdatnejšie zrážky, ktoré by mohli priniesť až okolo 30 mm zrážok,“ poznamenali na imeteo.sk a na záver podotkli, že treba rátať aj s intenzívnejšími búrkami.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Výber z aktuálnych tém:

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM