Správy

Začiatok týždňa prinesie tropické teploty: V utorok nás môžu zasiahnuť búrky

Milovníci teplých dní si v pondelok prídu na svoje. Od utorka by mal naše územie zasiahnuť studený front, ktorý prinesie silné búrky.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok týždňa prinesie tropické teploty: V utorok nás môžu zasiahnuť búrky
Zdroj: TASR

Smerom na Slovensko sa pomaly blíži studený front. Ešte pred jeho príchodom však bude nad našim územím vrcholiť prílev teplého vzduchu. V pondelok tak stále môžeme očakávať tropické teploty.

“Teplý vzduch dnes bude do našej oblasti vrcholiť po zadnej strane tlakovej výše, ktoré sa nachádza nad Rumunskom. Prílev teplého vzduchu vyvrcholí na väčšine nášho územia. Na juhovýchode totiž bude zajtra ešte teplejšie,“ informuje imeteo.sk.

Pondelňajšie teploty tak môžu pri jasnej a polojasnej oblohe dosahovať 27 až 33 stupňov. Do Európy však mieri studený front. V pondelok by mohli búrky zasiahnuť Česko a Nemecko. Studený front by mal v utorok ovplyvniť počasie aj na Slovensku. Front by mal so sebou priniesť silné búrky.

“Už v pondelok sa v Nemecku a v Česku očakávajú intenzívnejšie búrky. Nad naše územie dorazia utorok popoludní a prvé búrky sa vyskytnú v Žilinskom a v Trenčianskom kraji. Následne by sa mali rozšíriť nad Banskobystrický kraj a počas večera do oblasti Prešovského a Košického kraja,“ informuje imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM