han Šport Hokej

Zámorské médiá spustili HON na Slafkovského: Mladého Slováka posielajú preč z NHL!

Mladý slovenský hokejista Juraj Slafkovský začína na vlastnej koži pociťovať aj odvrátenú tvár zámorskej NHL.

Ilustračný obrázok k článku Zámorské médiá spustili HON na Slafkovského: Mladého Slováka posielajú preč z NHL!
7
Galéria

Juraj sa do gólových štatistík NHL nezapísal ani v treťom stretnutí. Blízko k nemu však bol hneď v úvode duelu jeho Montrealu s Washingtonom. Lenže, prvý muž tohtoročného draftu z dobrej pozície trafil za stavu 0:0 žrď bránky Darcyho Kuempera.

Podržali ho

Osemnásťročný krídelník nastúpil opäť vo formácii s veteránmi Christianom Dvorakom a Brendanom Gallagherom a v treťom zápase v profilige mal zatiaľ najväčší “ice-time” s časom 12:41.

“Slaf sa musí adaptovať na štýl NHL, teraz tým procesom prechádza. Musí sa naučiť využiť svoje fyzické parametre a šikovnosť. Veľa gólov v tejto lige padá vďaka dôrazu pred bránkou a samozrejme je dôležité vyhrávať puky v rohoch,” povedal podľa sportsnet.ca po sobotňajšom zápase tréner Montrealu Martin St. Louis.

Zámorské médiá sú netrpezlivé a začínajú prevládať názory, že Slafkovský by sa mal zdokonalovať na farme v AHL. Gallagher však cíti, že mladý Slovák je na vzostupe.

“Jeho hra má stúpajúcu tendenciu. Pracujeme na maličkostiach a pomaly prichádzajú aj nejaké šance. Dali sme dve tyčky, naša hra sa zlepšuje. Má dobrú hlavu a chápe veci,” povedal 30-ročný kanadský krídelník na adresu mladého Slováka.

"Určite je to iné, než na čo bol zvyknutý. Raz som hral na širšom klzisku a bola to pre mňa obrovská zmena. Snažíme sa mu pomôcť ako len vieme, musíme byť pozitívni a konštruktívni. Všetko, čo sa práve teraz naučí, bude pre neho do budúcna mimoriadne cenné,” dodal Gallagher. Canadiens sa najbližšie stretnú v noci na utorok doma s rozbehnutým Pittsburghom.

Ďalšie aktuálne témy

Slafkovský zatiaľ v NHL nedal gól
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM