Aktualizované ELA Magazín

ZAOČKOVANÁ herečka Emília Vášáryová sa nakazila covidom: Ako bojuje s ochorením?

Tohtoročná jesenná vlna pandémie naberá na sile. Koronavírusom sa už nakazili viaceré známe tváre. Tentoraz ho má herečka Emília Vášáryová.

Ilustračný obrázok k článku ZAOČKOVANÁ herečka Emília Vášáryová sa nakazila covidom: Ako bojuje s ochorením?
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Tretia vlna pandémie udiera túto jeseň poriadnou silou. Každý deň pribúdajú tisíce nakazených, zvyšuje sa počet obetí na covid a plnia sa nemocničné lôžka.

Očkovaná

S koronavírusom momentálne bojujú aj herci zo Slovenského národného divadla. Na stránke SND nájdete viaceré zrušené predstavenia. Jedným z nich bol aj oznam z 2. novembra, kedy si diváci nepozreli predstavenie Ilúzie.

„Snažíme sa priebežne testovať všetkých zamestnancov aj nad rámec toho, čo určuje vyhláška. Pri námatkovej kontrole sa ukázala situácia s pozitívnou osobou priveľmi neskoro na to, aby sme dokázali zabezpečiť predstavenie,” píše sa na stránke divadla.

Ako prvotne informoval portál Pluska.sk, podľa ich zdroja je pozitívnou osobou herečka Emília Vášáryová, ktorá v spomínanej hre účinkuje. „Emília Vášáryová je očkovaná, napriek tomu má dosť ťažký priebeh covidu. Dokonca bola v kontakte aj s kolegami Božidarou Turzonovovou a Martinom Hubom,” citovala Pluska svoj zdroj z divadla.

Neskôr však portál svoj článok zmenil a upravil vyjadrenia po tom, čo sa ozvala sestra Emílie Vášáryovej Magda.

ČLÁNOK, v ktorom sa vyjadruje Magda Vášáryová nájdete v tomto linku.

Nakazení umelci

Obeťami covidu sú aj viacerí umelci nielen na Slovensku, ale aj v Česku. Slovenský herec Štefan Kožka vlani pred Vianocami zomrel vo veku 66 rokov. Pred svojou smrťou nahral videoodkaz, v ktorom hovoril, že má Covid-19, a opísal priebeh ochorenia.

„Za posledné štyri dni som zažil toľko bolesti, že som mal chuť všetko skončiť. Prosil som Pána Boha a všetkých svätých, nech ma už zoberú z tohto sveta,“ vravel vo videu, po natočení ktorého o pár dní zomrel. Konštatoval, že sme podcenili dobré výsledky a začali sme byť ľahostajní v prístupe ku koronavírusu. Ľudí vyzval, aby ho brali s plnou vážnosťou.

Súvisiace články

U našich susedov potrápil covid aj Hanu Zagorovú. Speváčka vlani na jeseň prekonala ochorenie COVID-19 a od leta tohto roka bojovala s postcovidovým syndrómom. Musela zrušiť aj všetky koncerty, ktoré mala naplánované až do konca októbra.

Vo veku nedožitých 80 rokov zomrela koncom októbra česká herečka a dabérka Jana Andresíková. Podľa jej manažéra Reného Kekelyho mala ochorenie COVID-19 spôsobované novým druhom koronavírusu. Herečka si zahrala v Arabele i Kameňáku

Covid zakúsili aj herec František Kovár, moderátori Adela a Viktor Vinczeovci, herečka Eva Landlová, Barbora Švidraňová, ťažký priebeh mala aj Zuzana Kronerová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM