Webnoviny - Svet

ZÁPASENIE-MS: Súťaž družstiev v Moskve pre Japonky

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP MOSKVA 10. septembra (WEBNOVINY) – Japonské reprezentantky suverénnym spôsobom vyhrali súťaž družstiev na seniorských majstrovstvách sveta v zápasení v Moskve. Voľnoštýliarky z krajiny „vychádzajúceho slnka“ získali za umiestnenia v siedmich hmotnostných kategóriách dovedna 61 bodov. Druhé miesto patrí domácim zápasníčkam, tretie skončili Kanaďanky. V piatok sa na ruských žinenkách už predstavili aj voľnoštýliari, v hmotnosti do 55 kíl dominoval domáci borec Victor Lebedev.

Prehľad piatkových medailistiek a medailistov na seniorských majstrovstvách sveta v zápasení v Moskve:

Ženy: do 67 kg: 1. Martine Dugrenierová (Kan.), 2. Jelena Šaliginová (Kaz.), 3. Ifeoma Iheanachová (Nigéria) a Alla Čerkasovová (Ukr.) do 72 kg: 1. Stanka Zlateva Christovová (Bulh.), 2. Ohenewa Akuffo (Kan.), 3. Jekaterina Bukinová (Rus.) a Kjóko Hamagučiová (Jap.)

Voľný štýl: do 55 kg: 1. Victor Lebedev (Rus.), 2. Toghrul Asgarov (Azerb.), 3. Frank Chamizo Marquez (Kuba) a Jasuhiro Inaba (Jap.)

Ženy – hodnotenie družstiev:

1. Japonsko 61 bodov, 2. Rusko 39, 3. Kanada 36.

Zostávajúci program MS v zápasení vo voľnom aj grécko-rímskom štýle v Moskve (6. – 12. 9. 2010): sobota 11. septembra: voľný štýl – do 60, 84 a 96 kg nedeľa 12. septembra: voľný štýl – do 66, 74 a 120 kg.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM