Zo zahraničia

Zaplatili za IDIOTOV! Taliansko v Albánsku vyrovnalo v reštaurácii účet za turistov

Talianske veľvyslanectvo v Albánsku vyrovnalo nezaplatený účet za dovolenkujúcich Talianov.

Ilustračný obrázok k článku Zaplatili za IDIOTOV! Taliansko v Albánsku vyrovnalo v reštaurácii účet za turistov
Zdroj: pixabay.com

O vyriešenie záležitosti diplomatov požiadala talianska premiérka Giorgia Meloniová, lebo ide o vec národnej cti. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Informácia, že talianski turisti po večeri v stredoalbánskom meste Berat ušli bez zaplatenia, sa dostala do hlavných správ v Albánsku a šírila sa na sociálnych sieťach.

Albánsky premiér Edi Rama incident tento týždeň spomenul aj Meloniovej na stretnutí, keď samotná talianska premiérka dovolenkovala v Albánsku – a okamžite zakročila.

„Na tvári sa jej objavila grimasa a prikázala veľvyslancovi: ´Choďte, prosím, účet za tých idiotov zaplatiť a vydajte vyhlásenie! Taliansko nemôže prísť takto o rešpekt!´,“ povedal Rama pre taliansky denník La Stampa.

Talianske veľvyslanectvo v Albánsku v piatok potvrdilo, že zaplatilo účet 80 eur za štyroch ľudí.

„Na odporúčanie premiérky Giorgie Meloniovej sme vyrovnali nezaplatený účet skupiny talianskych turistov v reštaurácii v meste Berat,“ uviedla ambasáda vo vyhlásení. „Taliani si ctia pravidlá a platia svoje dlhy a dúfame, že takýto prípad sa nebude opakovať,“ dodala.

Niekoľko talianskych médií informovalo, že tento rok na opačnom brehu Jadranského mora dovolenkuje množstvo talianskych turistov, ktorí hľadajú lacnejšie pobyty a tichšie pláže.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM